Доста сме далеч от създаването на българска ваксина срещу коронавируса.

...
Доста сме далеч от създаването на българска ваксина срещу коронавируса.
Коментари Харесай

Проф. Петрова, БАН: Далеч сме от българска ваксина срещу Covid, да разчитаме на вече одобрените

Доста сме надалеч от основаването на българска ваксина против ковид. Затова не би трябвало да я чакаме, а да разчитаме на към този момент утвърдените от Световната здравна организация (СЗО). “ Това съобщи проф. Пенка Петрова, шеф на Института по микробиология на Българска академия на науките в понеделник пред БНР. Преди ден проф. Андрей Чорбанов, който е шеф на департамент " Имунология " в Института по микробиология на Българска академия на науките, сподели, че на 5 октомври ще бъде показана българската разработка за ваксина против ковид. Оказва се, обаче, че няма да бъде показана самата ваксина, а теоретичен отчет за нея.

" Засега нямаме същинска ваксина, която да може да се тества, изключително на разнообразни групи хора, тъй като с това би трябвало да се заеме фармацевтична компания “, изясни Петрова.

Тя разясни, че ще бъдат показани научните данни за инвитро опити по имунизацията на международен конгрес по имунология. Иначе Петрова изясни, че създаването върви добре и по проект, а планът с института " Пастьор “ за имунизацията приключва с положителни научни резултати.

Петрова изрази удивление от слабото имунизационно покритие у нас.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР