Доста популярният браузър Microsoft Edge разполага с много инструменти и

...
Доста популярният браузър Microsoft Edge разполага с много инструменти и
Коментари Харесай

Edge изпраща прегледаните изображения на сървърите на Microsoft, но тази функция може да бъде изключена

Доста известният браузър Microsoft Edge разполага с доста принадлежности и вградени функционалности за възстановяване на потребителското улеснение. Някои от тях обаче могат да провокират съществени опасения у потребителите, които желаят да запазят поверителността на своите данни.

Много хора евентуално ще желаят да деактивират функционалността, която изпраща всички онлайн фотоси, които преглеждат, към сървърите на Microsoft. Според самата компания Edge има вграден инструмент за възстановяване на качеството на изображенията, по този начин наречената „ супер резолюция “ (super-resolution). Функцията ви разрешава да подобрите остротата, яркостта и другите характерности на изображението. Въпреки че това е в действителност забавно и потребно, последните актуализации на Microsoft Edge Canary хвърлиха известна светлина върху метода, по който се реализира подобряването на качеството. И това няма по какъв начин да не провокира безпокойствие.

Новата версия на браузъра Microsoft Edge Canary, предизвестява, че обсъжданите изображения не се обработват от самия компютър или друго електронно устройство – линкът към изображенията се изпраща до сървърите на Microsoft и обработката се прави там. Най-големият проблем със super-resolution е, че инструментът, сходно на други спорни услуги на Edge, е задействан по дифолт и за деактивирането му са нужни характерни стъпки. Досега потребителите без предизвестие автоматизирано са давали позволение на браузъра да изпраща тези материали на компанията.

Ето по какъв начин става изключването на тази функционалност:

Стартирайте Microsoft Edge и влезте в основното меню Отидете на Settings > Privacy, Search и оттова към Services Скролвайте надолу и изключете опцията Enhance images in Microsoft Edge

Компанията към този момент работи по повишение гъвкавостта на функционалността. В бъдещите актуализации евентуално ще може да се избира кои уеб сайтове да не могат да усъвършенстват изображенията. Тази опция към този момент е разполагаем на потребителите на Microsoft Edge Canary.

Браузърът разполага и с функционалност, която усъвършенства качеството на изображението на видеоклиповете, възпроизвеждани в неговия прозорец. В този случай обаче обработката се прави локално, като се употребява личната дискретна графична карта на компютъра, без да се изпраща наличието към Microsoft.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР