Доста изненадваща беше тази новина, защото при първата заявка на

...
Доста изненадваща беше тази новина, защото при първата заявка на
Коментари Харесай

Вяра Емилова: Има надежда за съставяне на кабинет, ако третия мандат бъде връчен на БСП


" Доста изненадваща беше тази вест, тъй като при първата поръчка на президента той сподели, че няма да води съвещания, а напряко ще връчи мандатите на политическите партии за сформиране на държавно управление. Доколкото видяхме още в самото начало президента извънредно доста бързаше и искаше за 1 ден да бъдат извършени всички съвещания. " Това съобщи секретарят на Българска социалистическа партия и на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Вяра Емилова в ефира на БСТВ.

По думите й Радев не е дал задоволително време на парламентарните групи, както и на Българска социалистическа партия, с цел да могат да създадат свои съвещания и да обсъдят ограниченията и концепциите, с които да отидат на консултациите. " Сега виждаме един отбой и Радев взема решение да протака или отсрочва връчването на мандати и съставянето на държавно управление. Според мен всичко това си има цел и тя е колкото се може по-късно да бъдат направени изборите ", сподели още Емилова и акцентира, че Народното събрание към момента е настоящо и има за съществена цел да одобри 22-та закона по Плана за възобновяване и резистентност.

Според Вяра Емилова има вяра за сформиране на кабинет, в случай че третия мандат бъде връчен на Българска социалистическа партия, тъй като социалистическата партия може да подсигурява за своята позиция. " На съвещание на Национален съвет взехме решение, че в случай че получим мандат за сформиране на държавно управление ние ще създадем всичко допустимо той да бъде сполучливо осъществен. Колективния ни орган даде доста висока оценка за работата на нашите министри, а всички български жители видяха, че те стояха най-стабилно от всички останали ", добави секретарят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ".

" Една от последните заслуги на министъра на стопанската система е регистрирания все още растеж на производството на промишлеността и търговията, който се реализира с помощта на енергийните помощи. Това е една политика, за която Корнелия Нинова настояваше дълго време и ние се борихме ужасно доста ", изясни депутатът от левицата за растежа в промишлеността и търговията, който се дължи на дейностите на икономическия министър Корнелия Нинова.

" Това, което ние сме заложили в идния бюджет е съответното и от 1 октомври осъвременяване на пенсиите, с цел да могат възрастните хора да живеят почтено. В сферата на земеделието една от положителните ограничения, която се осъществя е нарастването на подпомагането за селскостопанските производители с близо 200 млн. лв.. Най-големи са заслугите несъмнено в обществената политика, тъй като с изключение на пенсиите се увеличи и втората година от майчинството. Към МТСП са разкрити доста нови стратегии, с които се дава опция за финансиране на преквалификацията, както и се разкриват благоприятни условия за нови работни места. Много значими са и данъчните облекчения за младите фамилии, както и ред други ограничения ", заключи Емилова за заслугите на социалистите в ръководството и добави, че една от най-важните е точно нулевото Данък добавена стойност на хляба, както и сваленото от 20 на 9 % ддс за ток и парно.

Емилова съобщи, че от Българска социалистическа партия са съумели да защитят и мярката от 35 евро на седалка, а средствата от нея ще отиват в българския отрасъл.

Тя дефинира като неистина и ПР трик изречените от страна на Борисов неистини, че той е бил посрещнат в Лиляче от членове на Българска социалистическа партия. " Борисов още веднъж желае да омаловажи Българска социалистическа партия и това издава боязън от негова страна. Страх от това, че ние съумяваме да защитим своите политики. Той се опасява, че ние успяхме да наложим на дневен ред ползите на хората ", безапелационна бе Емилова за случая в Лиляче и акцентира, че незабавно след въпросната вест от МО на Българска социалистическа партия са излезнали с позиция, която е опровергала погрешните изказвания на Бойко Борисов.

В умозаключение тя сподели, че Бузлуджа тази година чака високо въодушевление и доста хора. " Бузлуджа ни връща към корените ни и нашите изконни полезности за независимост, взаимност и правдивост, които все още са по-необходими от всеки път ", приключи Емилова.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР