Доста изгодно излиза почивката на море у нас и в

...
Доста изгодно излиза почивката на море у нас и в
Коментари Харесай

Двойно по-скъпа почивка на море през юли и август

Доста преференциално излиза почивката на море у нас и в чужбина, само че в случай че решите да почивате отвън юли и август, сподели инспекция на darik.bg. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите стартират от 40 лв. за нощувкасъс закуска. Стая за двама със закуска на Златни пясъци да вземем за пример се предлага по 80 лв., а в случай че желаете панорама към морето ще ви коства още по 15 лв. дневно. Или за седемдневна почивка ще платите 560 лв..

През юли и август обаче цената към този момент е двойна. Стая за двама в същия хотел към този момент се предлага от 160 лв. без храна и стига до 380 лв. ол инклузив. Така за седемдневна почивка в същия хотел, само че в пика на сезона ще платите 1120 лв.. Най-скъпата оферта в Златни пясъци е за 4-звезден хотел, в който желаят по 310 лв. дневно на човек в двойна стая, а в случай че изберете апартамент или разкош стая нощувката скача до 480 лв. дневно на база ол инклузив.

В Обзор още веднъж за 4-звезден хотел на база ол инклузив цената е 62 лв. дневно на човек, само че още веднъж важи до края на май, а в Свети Влас желаят по 119 лв.. През юли и август хотелите в Обзор оферират предложения от 140 до 180 лв. на човек за цялостен интернат, а в Свети Влас стаята към този момент е от 250 до 400 лв..

Ако не сте претенциозни и решите да почивате в къща за посетители или фамилен хотел 2 или 3 звезди, ще платите много по-малко. През юни една нощувка в Созопол да вземем за пример излиза 70 лв. на човек, само че в средата на юли цената към този момент е 90 лв. и още веднъж пада, само че чак в края на септември, когато е 75 лв.. В един от най-евтините ни курорти по Южното ни Черноморие – Ахтопол, хотелиери желаят по 35 лв. на човек за нощувка хотел три звезди, а през юли и август цената се подвига до 42 лв., като офертата включва и закуска и вечеря. Къщи за посетители в Китен пък оферират на гостите си стаи по 49 лв. за юни, а от 15 юли цената става 54 лв.. С близо 30 лв. от горната страна ще платите, в случай че почивате в пика на сезона в Приморско. Ако за 3-звезден хотел през юни цената е към 70 лв., то през юли тя става 100 лв.. Така за седмична отмора ще платите 200 лв. повече.
На море в Гърция
В Гърция в хотел на Халкидики да вземем за пример в пика на сезона през юли 7 нощувки със закуски и вечери за четирима излизат към 4000 лв., като цените са за тризвезден хотел. Близо 1000 лв. по-евтино ще ви излезе същата оферта, само че в случай че решите да почивате през юни. Оферти към този момент има и за късното лято, което е желано от българите поради много по-ниските цени тогава в Гърция, когато времето към момента става за плаж. За началото на септември да вземем за пример за две нощувки за трима в студио цената е към 360 лв., в края на месеца и началото на октомври пада на 240 лв..

Доста по-ниски са цените, в случай че решите да посетите съседката за 24 май. Тогава може да намерите хотели и по 220 лв. на човек със закуска на о. Тасос в двузвезден хотел. За 5-звезден хотел за Великден пък пакетът на човек за три нощувки с включени закуски и вечери е 535 лв..

Много българи избират да наемат квартира или цяла къща в по-малките градчета по крайбрежието на Гърция. Там цените варират според от близостта до плажа, обзавеждането и местоположението. За 24 май офертите вървят от 140 до 210 евро за четири нощувки за четирима. В пика на сезона – средата на юли, цената скача на 400-500 евро още веднъж за 4 нощувки.

Доста повече ще коства тази година зареждането на колата на бензиностанция в Гърция. В последните дни цените на бензина и дизела там непрестанно се повишават, като прогнозите са нарастването да продължи и през идващите месеци. На всички бензиностанции в Гърция литър бензин към този момент коства към 2 евро, а дизелът - 1,80 евро. Още по-скъпи са горивата на островите, където бензинът към този момент доближава 2,20 евро за литър. За съпоставяне у нас бензинът и дизелът сега са на една цена към 2,70 лв. за литър, като през лятото на предходната година бензинът беше стигнал 3,40 лв. за литър.
Почивка в Турция
За разлика от Гърция, където рядко хотели оферират цялостен интернат, то в Турция офертите са най-вече ол инклузив. И там обаче цените са много по-ниски, в случай че решите да почивате отвън отпускарските юли и август. За пет нощувки в 5-звезден хотел в Кушадасъ при започване на юни ще платите по 640 лв. на човек на база ол инклузив. Поне 100 лв. по-евтино ще ви излезе същият хотел, само че в случай че резервирате от началото на май. През юли и август нощувката към този момент е по 340 лв. на човек.

Ако решите да не почивате на море това лято, то може да намерите към момента преференциални предложения за екскурзия до най-красивите европейски градове. Екскурзия до Италия, Швейцария, Франция, Люксембург и Белгия за 5 нощувки с 4 закуски, плюс самолетен превоз излиза по 900 лв. на човек при започване на август. Тук обаче би трябвало да имате поради, че доста постоянно има доплащане за визити на разнообразни музеи или забележителности, както и такса за спомагателен багаж в самолета, който билетът ви не покрива. Туроператорите оферират и застраховка " Отмяна на пътешестване ", която е към 5% от цената на пакета.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР