Доста хора предпочитат да консумират вътрешната част от ябълката и

...
Доста хора предпочитат да консумират вътрешната част от ябълката и
Коментари Харесай

Грешка е да изхвърляте корите на ябълките

Доста хора избират да употребяват вътрешната част от ябълката и да изхвърлят кората ѝ. Това е неточност. Можете да употребявате външната обвивка на сочния плод за подготвяне на превъзходен домакински ябълков оцет, който ще бъде вкусна добавка към сосове и салати, а също по този начин ще се отрази добре и при разчистване вкъщи.

Ябълков оцет за разчистване

Хубаво е да знаете по какъв начин да си извършите домакински ябълков оцет, тъй като той ще ви помогне да почистите екологично всичко към вас. Можете да го употребявате като сурогат на обичайния оцет. По този метод ще се справите с мръсотията в кухнята и банята, ще направи кранчетата на чешмите лъскави и чисти и ще почисти идеално огледалата и прозорците. Можете също по този начин да употребявате ябълков оцет за разчистване на обувки от кожа и деликатни материали. Всичко, което би трябвало да извършите, е да напоите забрадка с него и да избършете мръсната повърхнина. Потопете парче плат в домакински ябълков оцет и оставено в обувките за една нощ, ще ви помогне да се справите с неприятната миризма.

Ябълков оцет за намаляване

Ябълковият оцет пречиства тялото от отрови, подкрепя изгарянето на мазнините, контролира кръвната захар, улеснява храносмилането и обезпечава чувство за задоволеност. Благодарение на тези свойства, ябълковият оцет може да помогне да отслабнете.

Ако желаете да употребявате ябълков оцет за намаляване, смесете две супени лъжици от него с чаша преварена вода. Пийте тази примес веднъж дневно. Не забравяйте обаче, че единствено с оцет няма да може да отслабнете, само че той ще бъде чудесна помощ при диети и извършения.

Домашен ябълков оцет като добавка в кухнята

Домашно приготвеният ябълков оцет също ще бъде вкусна добавка към доста ястия. Можете да го употребявате при подготвяне на сосове и салати. Благодарение на него ще подобрите усета на вашите ястия.

Как се прави домакински ябълков оцет?

За да извършите домакински ябълков оцет, сложете кг кори и семки в буркан или различен съд. След това, в литър топла вода, разтворете две супени лъжици захар и ги изсипете върху ябълковите кори. Смесете добре. Покрийте буркана с марля или ленена забрадка и го завържете с конец или ластик. Оставете настрани за 4-6 седмици на топло и изсъхнало място. Разбърквайте сместа всеки ден, когато пяната изчезне, това значи, че домашният ябълков оцет е подготвен. Сега е задоволително да го изсипете в бутилка и да я пандизите компактно.

Източник: woman.bg
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР