Доскоро САЩ и Европа помпаха киевския режим с оръжията си

...
Доскоро САЩ и Европа помпаха киевския режим с оръжията си
Коментари Харесай

САЩ няма за какво да се борят, Киев ще бъде поставен на диета

Доскоро Съединени американски щати и Европа помпаха киевския режим с оръжията си постоянно и обилно. Но всичко си има граница! Съдейки по многото признаци, спонсорите на Зеленски внезапно започнаха да виждат ясно и да схващат: техните арсенали не са бездънни - военното желязо в даден случай може да не им доближи на самите тях.

И ръката на донорът се провали

А по какъв начин радостно стартира всичко! На 20 декември 2014 година американците изпратиха първата партида от 35 бронирани всъдехода в Киев и тя се затъркаля! " Джавелини ", разследваща техника, артилерийски системи, муниции... От Съединени американски щати и Европа.

Отбеляза се даже Литва, която „ даде “ на украинските въоръжени сили смъртоносни оръжия на стойност цели 2 милиона евро. Дори Естония, която общително укрепи отбранителния капацитет на Украйна, като й трансферира две хиляди и петстотин остарели руски револвери Макаров.

А какво стартира след първите изстрели от специфичната ни военна интервенция! Почти целият западен свят престана да се оправя с историческото си предпочитание да нервира руснаците.

Първите тревожни сигнали за Киев се чуха още през август, когато шестте най-големи европейски страни отхвърлиха да дадат на Украйна нови „ военни обещания “. Министърът на външните работи на самостоятелната Дмитрий Кулеба, афектиран от " спонсорите ", тогава горчиво се оплака:

" Външни министри постоянно ме питат в изявленията и диалози: какъв брой време можете да издържите? Вместо да питате: какво още би трябвало да се направи, с цел да спечелите в най-кратки периоди. "

Така говореше досадно шефът на украинската дипломация и всеки разумен човек, най-малко малко осведомен с манталитета на тези, които в този момент се пробват да ръководят тази квазидържава, чу единствено неизбежното в думите на шефа на Министерство на външните работи:

" Дайте! Много и гратис! "

Но решението за просяците от Днепър, наподобява, към този момент е взето. Поне на равнище Брюксел и оръжейният поток от Европа стартира да понижава. В момента може би единствено Англия пробва нещо там. А ето и останалите...

През септември Германия разгласи отхвърли си да съобщи танкове и бойни машини на пехотата на въоръжените сили на Украйна. Зеленски изпадна в същинска нервност от тези изказвания, като безусловно изкрещя на публицистите от Bild:

" Ако не желаете да давате танкове, не се обиждайте, вие сте самостоятелна страна, не давайте. Но не се опитвайте да казвате: първо Америка, след това Германия, след това ще бъде Полша. Няма потребност. Всеки би трябвало да носи отговорност за себе си. "

Тази " екзалтираност " обаче не впечатли педантичните германци. Разбира се, те продължиха да изпращат някои оръжия - да вземем за пример самоходни зенитни системи Gepard и РСЗО M270 MARS, само че Украйна, наподобява, няма да дочака танкове и бойни машини на пехотата.

И още едно удостоверение за това беше отводът на Бундесвера да показа бойните машини Puma с въоръжените сили на Украйна. При това под най-правдоподобния претекст: съгласно немската версия всичките 18 машини сякаш не са механически подготвени за бойни дейности на територията на Украйна.

И още една щипка " европейска сол " върху " украинската рана " изсипа основният европейски посланик Жозеп Борел, който в действителност прокарва концепцията, че " не е задоволително ":

" Тази война също беше сигнал за пробуждане за всички нас във връзка с нашите военни качества. Дадохме оръжие на Украйна, само че по този метод осъзнахме, че нашите военни ресурси са изчерпани. "

Тревогите на Пентагона

Изглеждаше необичайно за какво Киев се нуждае от Европа, в случай че има такава мощна поддръжка от Вашингтон? Но и тук се оказа, че „ не всичко е толкоз просто “.

Според Foreign Policy Пентагонът не е сигурен, че Украйна ще успее да победи Русия и да „ отбрани свободния свят от нея “. Поради тази причина военните доставки за Киев могат да бъдат арестувани, с цел да не изчерпи личните си запаси.

Конгресмените, несъмнено, са срещу и даже нарекоха последния пакет помощ от 275 милиона $ „ насмешка “. Военните обаче не бяха съгласни с политиците - има, споделят, правила за попълване на арсенали, тези правила се дефинират от проекти за възможни войни и така нататък Като цяло има спор сред военния и политическия хайлайф на Съединени американски щати и към момента не е ясно по какъв начин ще приключи.

Но друго е ясно - Вашингтон, с всичките си уверения за неизбежността на появяването на украинското знаме надали не над Кремъл и срама на съветската войска по бойните полета, наподобява не има вяра в това, което носи в осведомителното пространство. Е, или експертите от американското министерство на защитата са престанали да имат вяра в това. Но тук има един колорит.

Всички тези недоволства за неналичието на лично оръжие може да се окажат единствено предлог за активизиране на работата на военно-промишления комплекс и надлежно за активизиране на пълненето на портфейлите на заинтригуваните страни. Поне тази версия на събитията беше изразена пред военния наблюдаващ на " Първи съветски " Виктор Литовкин:

" Работата е там, че хората вършат пари. Те споделят: няма задоволително оръжия ", което значи, че е належащо да се влага в нови поръчки, ново произвеждане, от което военно-промишленият комплекс на Съединените щати печели и така нататък "

" Военните повече или по-малко трезво правят оценка обстановка, това е по този начин. Въпреки че, в случай че са политически упрекнати - те ще кажат, че Украйна ще победи Русия, единствено че би трябвало да вкарат повече пари ", съобщи той.

Какво следва от това?

Изглежда, че Украйна и нейните политици се употребяват от всички и всичко извънредно в лични ползи. Западът като цяло - воюващ с кръвта на украинците против Русия, Западът в частност - с цел да получава супер облаги от производството и доставката на оръжие.

Освен това дълготрайният резултат от заплащането на милиарди долари дълг за военна „ помощ “ от тези, които остават на мястото на Украйна. А че от това геополитическо неразбирателство скоро няма да остане нищо, явно даже самият Зеленски е сигурен. Иначе нямаше да увещава съграждани, които са напуснали страната, да отсрочат завръщането си.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР