Доскоро Пловдив бе изправен пред две опасности - да продължи

...
Доскоро Пловдив бе изправен пред две опасности - да продължи
Коментари Харесай

Каназирева с първи думи след назначаването ѝ за областен управител на Пловдив

Доскоро Пловдив бе изправен пред две рискове - да продължи по досегашния модел или да се върне към носталгичния популизъм. Днес и двете рискове наподобяват преодолени. Новият кмет Здравко Димитров по безапелационен метод даде поръчка за друго и диалогично ръководство. Предстои съветниците от “Съюз за Пловдив” да проведем среща с него и да обсъдим кои от нашите оферти да станат част от програмата за ръководство на града ни. Това се споделя в позицията на Дани Каназирева, която бе назначена за регионален шеф на Пловдив, оповестиха от пресофиса ѝ.

"Да, получих предложение да заема поста на регионален шеф на Пловдивска област. Имах малко време за размисъл, което използвах за разисквания с моите сътрудници от “Съюз за Пловдив”. Бях изправена пред съответен избор - или да продължа да подлагам на критика, без да имам опция действително да решавам; или да дам всичко от себе си за развиването на Пловдив и района.

Реших да опитам да дам всичко от себе си, тъй като е извънредно време да задвижим отлагани от дълго време планове и да създадем по този начин, че Пловдив и районът да догонят София. Това може да стане в разговор с държавното управление и общините от региона, посредством възстановяване на инфраструктурата и въвеждане на ясни правила за работа на всички равнища на ръководството.

Надявам се, че ще работим в консенсус за превръщането на Пловдив и района в още по-привлекателни за вложения в производства с висока добавена стойност, които да оферират високи заплати на чиновниците си, е невероятно без внезапен скок в развиването на инфраструктурата.

Най-големите планове обаче изискват голяма сила, тъй като ангажират разнообразни институции. Нито единствено общината, нито единствено страната могат сами. Готова съм да дам тази сила за съответни планове като реновирането на Летище Пловдив, довършването на околовръстното шосе, осъществяването на Воден цикъл, осъществяване на Южен обходен колектор, както и обезпечаване на финансиране за планове като “Модър - Царевец”, пробива на Водната палата и реставрирането на паметниците на културата в Пловдив. В пълномощията на регионалния шеф е и да следи за законността на актовете на кметовете и общинските препоръки. Няма да щадя старания за Пловдив и района.

Няма да се трансформира и очаквайте от мен същото високо движение на работа, почтенност, почитание и същата неотстъпчивост с несправедливостта ", се споделя още в позицията на Каназирева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР