Досегашният старши треньор на американския Лос Анджелис Галакси Зиги Шмид

...
Досегашният старши треньор на американския Лос Анджелис Галакси Зиги Шмид
Коментари Харесай

Зиги Шмид за втори път напусна Ел Ей Галакси

Досегашният старши треньор на американския Лос Анджелис Галакси Зиги Шмид напусна поста си, а до края на сезона тимът ще бъде воден от Доминик Киниър. Шмид си потегля след 266 победи в постоянния сезон и плейофите, извоювана купа с Галакси през 2002-а година - първата от петте следващи за отбора. Освен това е бил първенец на американската Мейджър-лига с Калъмбъс Крю през 2008-а, а в треньорската му процедура има и интервал в Сиатъл Сондърс.

За Шмид това е втори интервал в клуба, откакто през лятото пое поста от уволнения Кърт Онафло.

" След съществено обсъждане на обстановката, взех решение да напусна поста незабавно. Шест кръга преди края на постоянния сезон тимът към момента се бори за място в плейофите и разбирам, че моментът не е доста подобаващ. На първо място благодаря на управлението и последователите. Но имам вяра, че отборът има сили под управлението на Доминик да влезе в елиминациите и да опита да се пребори за купата. Аз персонално оставам във футбола и очаквам нови оферти, сподели още Зиги Шмид.

След 28 мача в Западната конференция тимът на Галакси има 38 точки и се подрежда на 8-а позиция, на 3 след Сиатъл, който е в последната позиция в плейофите.

В тима играе и шведската легенда Златан Ибрахимович, който досега е отбeлязал 16 попадения, които очевидно не са задоволително за по-добро класиране на отбора.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР