Досегашният министър на правосъдието Надежда Йорданова предаде ключа за държавния

...
Досегашният министър на правосъдието Надежда Йорданова предаде ключа за държавния
Коментари Харесай

Крум Зарков прие поста и ключа за държавния печат от Надежда Йорданова

Досегашният министър на правораздаването Надежда Йорданова съобщи ключа за държавния щемпел на наследника си на поста Крум Зарков на гала във ведомството.

Надежда Йорданова му пожела да слага държавния щемпел върху актове, които придвижват България по-напред към правовата страна и са симптом на положително управническо решение в народен интерес.

Аз имах достойнството да слага държавния щемпел върху няколко закона на 47-ото Народно заседание от особена значимост - този за закриване на профилираното правораздаване, този за предоставяне на повече автономия на европейските делегирани прокурори и този, който обезпечи единна осведомителна среда за запорите на коли, земеделска техника и други движими движимости, сподели тя, представена от Българска телеграфна агенция.

Оставям на Вашето бюро 20 плана на нормативни актове в друга степен на подготвеност, в това число и тези по Плана за възобновяване и резистентност, уточни Йорданова. Тя добави, че Зарков може да разчита на поддръжка във всяка една стъпка.

За мен е чест да поема от Вас държавния щемпел и ключа, обърна се към нея служебният министър на правораздаването Крум Зарков и уточни, че почита напъните, които е положила като министър. Мисля, че постигнахте положителни резултати и Ви убеждавам, че екипът поема оттук насетне в дух на последователност, съобщи той.

Зарков означи, че задачата е да обезпечат успокоение за администрацията, да продължи работата по законопроектите, да стартират и тази, която би трябвало да бъде стартирана, с цел да обезпечат допустимо най-бърз достъп на България до средствата по Националния проект за възобновяване и резистентност, и да предотвратят наказателните процедури там, където те са почнали.

Той сподели още, че ще продължат работата по националната тактика за пенитенциарната система. Трябва да се деблокира процесът по градежа на нов затвор в България, с цел да не изгубим средствата, от които можем да се възползваме по линия на Норвежкия механизъм, съобщи Зарков.

Служебният министър на правораздаването уточни като приоритет и приложението на измененията в Закона за правосъдната власт, които обезпечават независима администрация на европейските делегирани прокурори.

" Един от нашите цели ще бъде дружно с Висшия правосъден съвет и целият Министерски съвет да осигурим фактически приложението на този закон и европейските делегирани прокурори да добият лична администрация и независимост на деяние, тъй че да бъдат оптимално ефикасни ", съобщи той.

Зарков означи, че ще продължат и работата по слагане на основите на Съвет за криминологични проучвания към Министерството на правораздаването, с цел да може битката с престъпността да мине от сферата на популизма в областта на успеваемостта. Той изрази вяра да надградят темпото, заложено от досегашното управление на ведомството.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР