Досега ваксинираните срещу COVID-19 в ЕС са 170 милиона, но

...
Досега ваксинираните срещу COVID-19 в ЕС са 170 милиона, но
Коментари Харесай

Едва 30 милиона души в ЕС са ваксинирани с по две дози

Досега имунизираните против COVID-19 в Европейски Съюз са 170 милиона, само че едвам 30 милиона са получили по нужните две дози. Това заяви еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис пред евродепутатите от комисията по околна среда, публично здраве и сигурност на храните. 

Тя изрази вяра скоро в Европейски Съюз да бъдат имунизирани дневно по три милиона души. Производството на ваксини в Европейски Съюз се усилва и по тази причина ще бъде допустимо Pfizer да достави по-рано спомагателни 50 милиона дози, добави еврокомисарят, представен от Българска телеграфна агенция. 

Населението на Европейски Съюз е към 450 милиона души. Целта на Европейската комисия е да бъдат имунизирани 70% от пълнолетното население на Европейски Съюз до края на лятото и от комисията считат, че тази цел е постижима, оповестява БГНЕС.

Еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис уточни, че не престават договарянията за доставка на 1,8 милиарда дози ваксини до 2023 година

По-рано този месец Европейска комисия заяви, че ще се насочи в бъдещите контракти за доставка към потвърдилите сигурността си технологии на основата на възпроизводство на протеиновия шип, така наречен " месинджър-РНК ", или mRNA. Такива ваксини създават Pfizer и Moderna от утвърдените в Европейски Съюз препарати. Всички одобрени ваксини се ползват единствено при хора, навършили пълноправие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР