Досега се занимавахте единствено с кадруване и партийно обладаване на

...
Досега се занимавахте единствено с кадруване и партийно обладаване на
Коментари Харесай

Деси Атанасова към ПП: Занимавате се само с партийно обладаване

Досега се занимавахте само с кадруване и партийно обладаване на цели браншове и сфери на въздействие. Нямате никакви хрумвания по какъв начин да се решат рецесиите. Такава рецензия насочи шефката на депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова към ръководещата четворна коалиция в декларация от парламентарната естрада.

Очевидно сме в последните два часа на втората сесия на 47-ото Народно събрание. Сесия, която мина под знака на триумфите на вашата четворна коалиция. Щастливи, че обединението ви е постоянна и ръководи прелестно, освен че не гласувахте за значими точки да се гледат в днешния дневен ред, само че и си гласувахте 10-дневна великденска почивка. Срамно упражнение, имайки поради, че доста от въпросите от дневния ред на българското общество явно ще изчакат да си починете, възмути се Атанасова.

От сутринта ГЕРБ, както и " Демократична България " упорстват Народното събрание да прегледа предложенията им да се даде военна помощ на Украйна. Това обаче по този начин и не е гласувано до този миг, а постоянното пленарно съвещание ще завърши в 14 ч.

Да напомням ли, че към момента няма ограничения за битка с рецесиите - инфлацията, цените, няма даже хрумвания в ръководещото болшинство, продължи Атанасова.

Сигурно и вие ще извършите къса ретроспекция какво свършихте, само че дано да ви улесня - първоначално противоконституционно избрахте ръководител на КЕВР и това беше обосновано с една от дребното ви законодателни промени, изчегъртахте " Булгаргаз ", декапитализирахте енергийни сдружения, вдигнахте цената на газа, към момента нямате концепция какво ще вършиме с цената на тока, а анализирахте, анализирахте, анализирахте. Толкова доста разбори, че най-после подписахте меморандум за 1 милиарда $ с офшорка. Меморандум, който беше наименуван паметна записка, писмо за желание, сподели още тя.

Чегъртахте даже фрагменти на обичаното ви служебно държавно управление, сривахте държавността и българските институции, всеки ден приемахте противоконституционни решения. Изхарчихте 9 милиарда лева за 9 дни. България доближи финансово дъно - всеки ден теглихте задължения. Арестувахте водача на опозицията. Незаконен арест, който докара до еуфория в началника на кабинета на премиера, по чието разпореждане бе задържан, продължи тя.

Открихте антикорупционната търсача " Google ", само че не избрахте гуверньор на Българска народна банка. Не успяхте да постигнете единение за Украйна, тъй като имате дебели червени линии, които най-големият мъж в обединението не ви дава да престъпите. Не стоите и през тази седмица зад ползите на българските жители. Затова пък стоите на отдалеченост от ГЕРБ - към този момент не сте първа политическа мощ, въпреки е единствено преди седмица станахте партия, добави тя.

Когато от трибуната се изричат лъжи, обръщайте внимание на това, обърна се Искрен Митев от Политическа партия към председателстващия съвещанието Мирослав Иванов.

Доста лъжи чухме. Една от тях е, че няма да приемем бюджета, че няма да закрием спецсъда, че държавното управление ще падне, че не съблюдаваме закона, че сме изхарчили. А какво се случи - приехме бюджета, закрихме спецсъда, обединението устоя, продължи Митев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР