Досега нито една китайска компания не е произвеждала чипове за

...
Досега нито една китайска компания не е произвеждала чипове за
Коментари Харесай

Apple води преговори за доставка на чипове памет от Китай

Досега нито една китайска компания не е произвеждала чипове за Apple, само че съгласно уеб-портала Nikkei, обстановката ще се промени.
Тази година китайската компания Yangtze Memory има намерение да стартира производството на NAND флаш чипове. Apple към този момент води води договаряния за доставката на тези чипове за новите iPhone, които би трябвало да излязат през 2019 година. Дотук всичко е добре, само че Yangtze се съмнява, че ще може да създаде задоволително чипове, с цел да удовлетвори потребностите на Apple и очевидно ще би трябвало да построи нови индустриални мощности.

NAND флаш чиповете са едни от най-скъпите съставни елементи в iPhone. Сега Apple ги закупува от Toshiba, Western Digital, SK Hynix и Samsung Electronics. Появата на нов производител на сходна памет, ще даде опция на американската корпорация да ги получи при по-ниски цени.

Ако Apple подпише контракт с Yangtze, то китайската компания съществено ще вдигне своя рейтинг. Според аналитичната компания CINNO, договорът с Apple ще даде опция на Yangtze да усъвършенства качеството на своите NAND флаш памети, с цел да може да дава отговор на условията на софтуерния колос. Тази договорка може да бъде от огромна изгода както за Apple, по този начин и за Китай. От една страна корпорацията ще получи още един снабдител на безценен съставен елемент, а китайската компания ще може да ги продава и на вътрешния пазар.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР