Досега не е имало такава ситуация в България, при която

...
Досега не е имало такава ситуация в България, при която
Коментари Харесай

Каракачанов: Това не е военно положение, няма ограничаване на правата на хората


Досега не е имало такава обстановка в България, при която би трябвало да се вземат незабавни ограничения и то радикални, защото ограниченията, които са взети, са още от средата на февруари, само че би трябвало да не се допусне разпространяването на ковид.

Това сподели в предаването "Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия министърът на защитата Красимир Каракачанов.

Според него несъмнено ще се появят спекулации, че това е военно състояние. "Не е военно, изключително състояние е. Тук не се анулират правата на жителите, не се суспендира Народно събрание, Конституцията и законите, вкарват се повече правила за дисциплинираност и ред, тъй като в края на краищата страната е длъжна да вземе ограничения и в случай че някой жител, който е инфектиран още повече в случай че го знае и му е разпоредено да е под карантина, само че не я съблюдава, той е рисков за другите ", добави министърът.

Той още веднъж съобщи, че никакви права и свободи на жителите няма да бъдат ограничавани, само че когато става дума за сигурност, ще има малко повече рестрикция. И напомни ограниченията, оповестени през вчерашния ден.

Красимир Каракачанов - министър на защитата: Никакво военно състояние няма да има. Никакви танкове по улиците няма да има, в случай че се наложи, армията може да подкрепя при граничните пунктове, при автомагистралите, само че все още не се постанова.

Той посъветва жителите да не се възползват от предложения за евтини почивки, тъй като това е рисково. Другото нещо: да не изпадат в суматоха.

Красимир Каракачанов - министър на защитата: Най-големият проблем е суматохата и виждаме, че има скупчване по огромните хипермаркети, хората се зареждат с храна, все едно че идва потоп. Няма проблем - храна има. Моят зов е: Не изпадайте в суматоха и не се натрупвайте в магазините да купувате големи количества - заплахата някой да се болести на тези опашки или обикаляйки по щандовете, е огромна.

Министърът прикани още хората да отсрочат фамилните тържества, рождени и имени дни. Той сподели, че изключителното състояние може да бъде удължено, само че не цяла година.

Към момента парадът за 6 май не се отсрочва.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР