Досега говорих с премиера Зоран Заев, от снощи сме в

...
Досега говорих с премиера Зоран Заев, от снощи сме в
Коментари Харесай

Борисов: Заев ме увери, че правят всичко, за да стигнат до разбилия се самолет

Досега приказвах с премиера Зоран Заев, от нощес сме в връзка. Правят всичко допустимо да се стигне до авариралия аероплан. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при започване на днешното държавно, съобщи кореспондент на БГНЕС.
„ Нашият хеликоптер е подготвен от нощес. Засега се оправят, смятат, че ще стигнат, защото е доста непристъпна местността. Така, че нека по-бързо стигнат, с цел да забележим и аргументите за катастрофата”, съобщи българският министър председател.
По-рано министърът на вътрешните работи Младен Маринов сподели, че македонските спасители разполагат с нужния запас, с цел да извършат избавителната акция, само че нашите екипи остават в подготвеност, в случай че бъде поискана помощ.
Вътрешният министър означи, че избавителните действия са затруднени поради тежките климатични условия на мястото на злополуката – бездънен сняг. По тази причина спасителите не са съумели да доближат мястото на случая още нощес.
Припомняме, че четиричленно българско семейство – майка, татко и две деца, почина, откакто дребният аероплан, с който са летели, се разруши през вчерашния ден в централната част на Македония.
Самолетът вид „ Чесна” П210Н е летял от Охрид за София. Поради неприятните метеорологични условия водачът е изискал да кацне в Скопие, само че след малко време е изискал позволение да продължи към София, заяви Николче Тасески от въздушния надзор.
Самолетът е паднал край местността Солунска глава. Машината е изчезнала в 17.16 българско време. Преди да изчезне от радарите водачът е съобщил, че има мощни турбуленции. В издирването на останките от машината се включиха два полицейски хеликоптера. Поради неприятното време към 20.00 часа българско време нощес издирвателната интервенция бе прекъсната. Самолетът е бил с немски регистрационни табели.
Солунска глава е най-високият връх на планината Якубица в централната част на Македония. Сред планинарите е прочут с името Пъпа на Македония.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР