Досъдебни производства срещу 240 полицаи са били образувани за една

...
Досъдебни производства срещу 240 полицаи са били образувани за една
Коментари Харесай

Прокуратурата е разследвала 240 полицаи за година


Досъдебни производства против 240 служители на реда са били формирани за една година, сочи статистика на дирекция " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи. Данните обгръщат интервала от 1 юли 2021 до 1 юли 2022 година, излиза наяве от отговор на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев на парламентарен въпрос от депутата от ГЕРБ и някогашен вътрешен министър Христо Терзийски за активността на " Вътрешна сигурност ", написа „ Сега “.

Образуваните следствия и изпратените сигнали на способените прокуратури през този интервал са против 140 чиновници от посоки " Пътна полиция " и " Охранителна полиция ", против 37 чиновници от " Гранична полиция ", както и против 63 чиновници на " Криминална и икономическа полиция ", написа още в отговора.

През същия интервал в дирекция " Вътрешна сигурност " са постъпили 241 сигнала. От тях 114 са били изпратени до способената прокуратурата. 57 са изпратени до други структури на Министерство на вътрешните работи. По 42 сигнала работата продължава, а по 28 инспекцията е завършила, като не са доказани посочените в тях данни.

През седмицата след акция на дирекция " Вътрешна сигурност " в Благоевград бяха арестувани служители на реда, упрекнати във взимане на рушвет, като те са задържани тъкмо по следствието на отдел " Вътрешна сигурност " и прокуратурата. На този декор трима служители на реда от ГПУ Малко също бяха арестуване по сигнал за обир на незаконни мигранти. По информация на bTV заради липса на задоволително доказателства те ще бъдат освободени, без да им бъдат повдигнати обвинявания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР