Доротея Вирер и Лиза Витоци донесоха двойна победа за Италия

...
Доротея Вирер и Лиза Витоци донесоха двойна победа за Италия
Коментари Харесай

Двойна победа за Италия в женската индивидуална в Йостерсунд

Доротея Вирер и Лиза Витоци донесоха двойна победа за Италия в самостоятелния старт на 15 километра за дами шведския зимен център Йостерсунд, където се организира предпоследният кръг за сезона в Световната купа по биатлон.

И двете представителки на Скуадрата бяха безгрешни в стрелбата, поваляйки всичките си 20 цели. Така те бяха на практика недостижими за своите съпернички, които позволиха по най-малко един пропуск.

На финала разликата сред победителката Вирер и втората Витоци бе 25.5 секунди, а подиумът добави Денизе Херман-Вик. Германката финишира на 1:38.8 от първото място откакто изпусна една цел още в първата си аудиенция на рубежа.

Четвърта се класира лидерката в генералното класиране за Световната купа Жулия Симон (Франция), която приключи на единствено 10.7 зад Херман-Вик, макар че беше с две неточности от втората си пукотевица. Топ 5 добави канадката Ема Лундер, която изостана с 2:11.9 от Вирер, макар че и тя беше безгрешна на рубежа.

Световната шампионка в дисциплината от Оберхоф 2023 и фаворитка на публиката в Йостерсунд Хана Йоберг приключи на едвам 23-то място с цели три неточности, всичките от състояние лежащ. Нейната по-малка сестра Елвира пък финишира на 20-та позиция с два пропуща от прав.

От двете българки, които стартираха през днешния ден, по-добре се показа Даниела Кадева, която остана 62-ра с един пропуск. Мария Здравкова пък зае последното 93-то място със седем неточности. Милена Тодорова също беше записана за присъединяване, само че не започва в конкуренцията на 15 километра.

С второто си място през днешния ден Витоци си подсигурява дребния бистър глобус в дисциплината за сезона с общо 225 точки. Освен второто си място през днешния ден италианката има една победа в Руполдинг и едно трето място в Контиолахти през сезона. Втора в подреждането с пасив от 70 пункта приключи Симон, а топ 3 с закъснение от 72 добави Хана Йоберг.

В генералното класиране четири старта преди края на сезона лидерка с 943 е Симон, втора със 795 е Витоци, а тройката със 769 добавя Вирер. Симон ще може да си подсигурява огромния бистър глобус още в неделя по време на всеобщия старт на 12.5 километра. За задачата тя ще би трябвало да завоюва с най-малко 63 точки повече от Витоци, което значи, че в случай че Симон победи то Витоци не би трябвало да влиза в топ 13.

Неделният всеобщ старт стартира в 14:00 часа българско време, а преди този момент в събота от 15:00 ще се организира и последната за сезона щафета на 4 по 6 километра.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР