Доротея Николаева – студентка в първи курс в специалност Архитектура“,

...
Доротея Николаева – студентка в първи курс в специалност Архитектура“,
Коментари Харесай

Студентският съвет на ВСУ избра нов председател

Доротея Николаева – студентка в първи курс в компетентност " Архитектура “, бе определена за ръководител на Студентския съвет на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър “ на общо делегатско заседание. Доротея е ученик на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия " Васил Левски “ във Варна, член е на Студентския съвет от един учебен срок. Нейният мандат като ръководител ще е 2019 – 2021 година

Пред груповите отговорници през днешния ден бяха показани две кандидатури за избор на ръководител – тази на Доротея Николаева и на второкурсника от компетентност " Право “ Антонио Тончев. Антонио е представител на студентската общественост на съвета на катедра " Правни науки " и член на съвета на Юридическия факултет. Двамата показаха концепции и хрумвания за развиване на съвета и студентската общественост във Варненския свободен университет, като сплотиха мнение, че стойностните начинания би трябвало да продължат.

Досегашният ръководител Стефан Даскалов регистрира активността през миналите две години, като подчертава върху към този момент одобрените събития, станали обичайни за университета – Студентската научна сесия, Ден на кариерата, проведен взаимно с Кариерния център на ВСУ " Черноризец Храбър “, походът до връх Шипка на националния празник 3 март, взаимно с Руския център на висшето учебно заведение и научният конгрес, проведен с факултет " Международна стопанска система и администрация “. В доклада на активността интензивно участваха Сали Светославов - доскорошен зам.-председател и Виктория Тодорова – секретар. Груповите отговорници благодариха на екипа на Студентския съвет за дейната работа.

Пред делегатското заседание бе показана Михаела Милчева, която е с двугодишен опит в Студентски съвет и в края на предишния учебен срок беше определена за секретар.

Новият ръководител Доротея Николаева насочи покана към Антонио Тончев и Иван Драганов – първокурсник в компетентност " Строителство на здания и уреди “, за зам.-председатели на Студентски съвет. Предложението ще бъде разисквано на идващото съвещание на Съвета.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР