Доротея Дачкова, СегаВ последно време чувам само своя глас, а

...
Доротея Дачкова, СегаВ последно време чувам само своя глас, а
Коментари Харесай

Само сблъсъците между различните власти пази България от диктатура и бедност, но сега сам срещу всички остана само...

Доротея Дачкова, " Сега "

" В последно време слушам единствено своя глас, а след мен към този момент няма да има кой да нарушава идилията. В новия Висш съдебен съвет тишината несъмнено дебне отвред. Ноторно знае се, че точно неизбежните конфликти сред обособените управляващи са това, което ни пази от автокрация, към която ние изцяло решително вървим.

Казвал съм и преди, че в България сме изправени пред една система, която е вербувала огромни човешки и материални запаси в построяването на добре настояща машина, която ловко си служи със службите, медиите, стопанската система, политиката и, несъмнено, правосъдната система. Действията й не се огласяват, а се държат в загадка. Грешките й не се изваждат на показ, а се премълчават и укриват; съперниците й се преследват до дъно, а тайните й - то те са грижливо защитавани и не могат да бъдат разкривани. " Лозан Панов в слово на интернационална конференция, отдадена на ролята на съдиите в публичната полемика за върховенството на правото.
Да, Лозан Панов е уединен глас в правосъдната система. След речта му в средата на ноември стартира общественото му тричане. А в този момент пристигна ред на така наречен институционално.

Накърнява ли ръководителят на Върховния касационен съд независимостта ни с инспекция на придвижването на едно дело?, попитаха апелативните спецсъдии Висшия правосъден съвет. Съдийската гилдия на съвета отвърна: накърнява ли ви я? - Не, но..., дадоха отговор съдиите. Е, значи има интервенция в независимостта им, заключи болшинството в съдийската гилдия и прати Панов на Инспектората към съвета.

Така лъснаха облиците на всички на сцената. Спецсъдът

 

не като специфичен съд, а като инструмент за разпра

 

Висшият правосъден съвет като политическа марионетка. С общителното подпомагане на спецсъдиите крепителите на статуквото в съвета, на които Панов е бодил в петата от години, съумяха да извъртят по този начин нещата, че против ръководителя на висшата инстанция да стартира поредна инспекция. Срещу него виси и произвеждане в антикорупционната комисия, която е комфортната и послушна бухалка за почистване на сметки с всеки, който е неуместен на ръководещите. А Панов, въпреки и определен с тяхната благословия, се преобрази в техен зложелател и противен конкурент. Няма да е особена изненада, в случай че бъде формирано и някакво наказателно дело, обвързвано с него.

Продължението четете в 

https://www.segabg.com/category-observer/otstranyat-li-lozan-panov-oshte-po-izlishni-shte-stanat

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР