Дори в ерата на ВАР, при това в най-силното първенство

...
Дори в ерата на ВАР, при това в най-силното първенство
Коментари Харесай

Съдиите в Англия ронят крокодилски сълзи за Ливърпул

Дори в ерата на ВАР, освен това в най-силното състезание на планетата - англисйката Висша лига, съдийските грешки са факт, а те не престават да се отразяват на крайния излаз на мачовете.

Поредният скандал с неточните отсъждания на англисйките рефери избухна след вчерашната трагична победа на Тотнъм с 2:1 над останалия с 9 души на терена отбор на Ливърпул.
-->
" Шпорите " доближиха до триумфа след автогол на Жоел Матип надълбоко в добавеното време, само че всичко можеше да е друго, в случай че още в 33-ата минута при резултат 0:0, Ливърпул бе съумял да поведе.

Тогава гол вкара Луис Диас, само че намесата на ВАР анулира попадението, въпреки от повторението ясно да се виждаше, че защитник на " шпорите " покрива засадата, освен това с най-малко половин метър.

Всъщност се оказа, че става въпрос за 63 сантиметра. Дори не приказваме за по този начин наречените " тънки " положения, само че необичайно или не, ВАР анулира този гол и явно ощети Ливърпул.

А това признаха и от Съдийската комисия на Англия, като в минутите след мача се появи публично известие от нейна страна.

" PGMOL признава за забележителна човешка неточност по време на първото полувреме на мача сред Тотнъм и Ливърпул.

Голът на Луис Диас беше анулиран от съдийския екип заради засада. Това беше ясна и явна фактическа неточност и трябваше да докара до отсъждане на гол посредством интервенция на VAR.

Както и да е, VAR се провали в намесата си.

PGMOL ще извърши цялостен обзор на събитията, довели до грешката.

PGMOL неотложно ще се свърже с Ливърпул откакто стигне до умозаключение за потвърждението на промяна на грешката ", се споделя в известието, написа topsport.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР