Дори тези, които обичат да готвят, се уморяват от кухненските

...
Дори тези, които обичат да готвят, се уморяват от кухненските
Коментари Харесай

4 ефективни трика, с които ще избегнете ежедневното висене над печката

Дори тези, които обичат да готвят, се уморяват от кухненските задължения. Случва се приготвянето на храна да лишава толкоз доста време, че не ви остава сила за приятна връзка с обичаните хора.

Ето няколко елементарни съвета по какъв начин да съкратите часовете, прекарани в кухнята и рационално да харчите сила и пари: 
 Опасност в кухнята – вижте каква Опасност в кухнята – вижте каква
Кухнята като помещението, в което приготвяте храната, би трябвало да е най-чистото и безвредно място в дома ви. Това обаче надалеч не е т...

1. Не изхвърляйте остатъците от храна

Обикновено това, което не се яде, се изпраща в кошчето за отпадък или още веднъж в хладилника, където храната ще остане повече от един ден, и по-късно в кошчето. А остатъците могат да образуват основата за идващия обяд или вечеря.

Ето няколко хрумвания за това какво можете да извършите:

· Не желаете да си доядете зърнената ззакуска - използвайте я за подготвяне на чорба или салата. Тази добавка ще придаде на ястието нов усет.

· Оризът, останал от вечерята, може да се трансформира в обяд на идващия ден, в случай че добавите масло към него и изпържите с яйце и зеленчуци.
 Стандартните кухни – компромис или добра опция за обзавеждане Стандартните кухни – компромис или добра опция за обзавеждане
Кухнята като една от значителните зони в жилищната повърхност не съставлява единствено композиция от детайли, които да образуват цялостния ѝ обл...

· Импровизирайте. Пригответе заряд от части месо, зеленчуци, настъргано сирене и листа маруля, завийте го в хлебен джоб;

· Смесете зърнени и бобови култури, да вземем за пример ориз и леща или елда и боб, прибавете подправки, олио на усет - получавате прелестна гарнитура за месо;

· Можете да си купите готово тесто, да сложите в него месо, зеленчуци и сирене и да го изпечете във фурната - ще бъде вкусно, засищащо и изключително бързо.

2. Ревизирайте кухнята

Качествените съдове за готвене вършат допустимо приготвянето на здравословна храна. Във фурната можете да приготвите яхния или гювеч, без да отделяте доста време за разчистване на тавата за печене, в случай че е направена от добър материал. Каша, гарнитури, яхнии - процесът на готвене в мултикукър няма да отнеме доста време. Миксерът е добра помощ при месене на тесто за палачинки и други печени произведения. Ще отнеме 10 минути за печене на зеленчуци в грил тиган.
 Кухня на модули – за какво от ден на ден домакини я желаят Кухня на модули – за какво от ден на ден домакини я желаят
Сред мебелите, които биха основали най-сериозни компликации във връзка с обзавеждането на едно жилище са точно кухните. Тъй като са ва...

Ако някои потребни принадлежности не са в домашния ви боеприпас, можете последователно да купувате спомагателни. Разбира се, такива уреди не са евтини, само че ще се употребяват дълго и ще улеснят работата в кухнята.

3. Спомнете си за фризера

Във фризера можете да съхранявате освен сурово месо, риба или полуфабрикати, само че и подготвена храна. Ако сготвите малко повече храна и сложите част от нея във фризера, това ще ви помогне да употребявате рационално времето и парите си. Замразени плодове, плодове, зеленчуци и билки ще ви радват през цялата година, а продуктите, закупени с отстъпка, няма да се скапват.

4. Напишете меню за седмицата

Ако авансово обмислите менюто и извършите нужните покупки, тогава няма да се постанова да губите време за спомагателни визити в магазина. Преди храната да влезе в хладилника, можете да я измиете, да я нарежете, с цел да можете просто да я извадите и да я приготвите по-късно.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР