Дори след зачеване, яйчниците на някои жени продължават да произвеждат

...
Дори след зачеване, яйчниците на някои жени продължават да произвеждат
Коментари Харесай

Може ли да забременеете втори път по време на бременност?


Дори след забременяване, яйчниците на някои дами не престават да създават зрели яйцеклетки, т.е. да се следи овулация . Състоянието е по-вероятно в случаите на сурогатно майчинство, като че ли като доказателство за това, че женският организъм мъчно приема, че зачеването не е станало по натурален път.

Подебен случай на зачеване по време на бременност беше открит в Съединени американски щати, където след раждане на близнаци от сурогатна майка се открива, че едно от децата е найна биологична рожба. Проследявайки в детайли генетичните заложби на колегата ѝ, лекарите откриват, че едното дете в действителност е техен биологичен правоприемник, заченат по време на секс след имплантирането на оплодената яйцеклетка. Много дребните разлики във вътреутробното развиване на двете бебета демонстрира, че естественето забременяване на дамата е станало доста скоро след имплантацията.

Свързани публикации.. Доц. Атанас Щерев: За сурогатното майчинство – обстоятелства, диспути и провокации 5 Да се позволи ли сурогатното майчинство у нас? 0 Фертилитет, забременяване и сполучлива бременност 0

До момента в международната здравна процедура са документирани едвам към дузина случая на суперфетация . С все по-честото прибягване до „ услугите “ на сурогатни майки в дейна полова и детеродна възраст обаче се чака сходни случаи да зачестят в бъдеще.

Не са тъкмо открити аргументите за забременяването по време на бременност. Най-логичната причина допуска, че под въздействие на избрани фактори след зачеване женският организъм не блокира механизмите, водещи до ежемесечна овулацията.

В естествения случай след забременяване организмът на майката секретира хормони , които държат овулацията на пауза и в допълнение променят лигавицата на матката до тип, в който оплодени яйцеклетки не могат да се вграждат в нея.

Според експертите фактът, че зачеване по време на бременностр се среща най-често при сурогатни майки демонстрира, че в резултат на изкуственото зачеване, женският организъм най-вероятно не съумява да се ориентира в точния момент, че би трябвало да спре овулацията. Така

при постоянни полови контакти е изцяло допустимо при започване на сурогатната бременност да се записва и естествено забременяване.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР