Дори след въвеждането на зеления сертификат 45% от българите казват,

...
Дори след въвеждането на зеления сертификат 45% от българите казват,
Коментари Харесай

Симеонов: 2 г. след началото на пандемията нито сме сигурни срещу вируса, нито за правата си |

Дори след въвеждането на зеления документ 45% от българите споделят, че не желаят да се имунизират - това е трап, устойчивост и опозиция.  Важно е да забележим къде сме, тъй като две години след експлоадирането на пандемията нито сме сигурни против вируса, нито сме сигурни за правата си и това е огромен проблем.

Това съобщи социологът Първа Симеонов в изявление пред бТВ и прикани хората да се имунизират. Той се притеснява, че методът на тези, които насърчават имунизацията, е сбъркан.

" Сбъркахме като назидавахме хората доста и продължаваме да го вършим. Интелигенцията на България се изрича пренебрежително към личния си народ, което води до укрепление. Дори след въвеждането на зеления документ 45% от българите са категорични, че не желаят да се имунизират. В момента нито имаме същата независимост, нито сме предпазени напълно ", уточни той. 

Според него има пренасищане от специалисти. Симеонов даде образец със себе си по какъв начин, когато заран види едни и същи лица в утринните блокове да проучват ковид, непосредствено изключва тв приемника. 

" Това към този момент е политически, а не експертен въпрос. Имам възприятието, че в България има болничен бизнес, а не здравна система. Бизнес, който ни назидава и споделя какво да вършим, както да вземем за пример ни споделиха, че единствената вярна позиция е тази на здравните управляващи. Нали ни представяха имунизацията като края на нещата, а в този момент се оказа, че в действителност водят към нещо друго ", счита той. 

По думите на Първан Симеонов другите гледни точки са се трансформирали в нещо неразрешено. 

" Категорично не съм склонен с лудите антиваксърски крайности, нито с оня фетиш, който споделя " Винаги имам вяра в науката! ", като че ли това е някаква вяра. Аз мисля, че има и трета позиция - коронавирусът е тук, с цел да поостане. Ние би трябвало да се научим обикновено и умно да живеем паралелно с този вирус - да вървим на учебно заведение и работа, тъй като останалото е заблуда. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР