Дори при постигането на решение за две държави, Тел Авив

...
Дори при постигането на решение за две държави, Тел Авив
Коментари Харесай

Решение за две държави: Нетаняху държи да има военен контрол над палестинските територии

Дори при постигането на решение за две страни, Тел Авив упорства да резервира боен надзор върху всички палестински територии. Това съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху, съобщи Би Ти Ви.

Съединените щати, които са най-верният съдружник на Израел, все по-настойчиво приканват за решение с две страни, което да планува спокойно взаимно битие сред еврейска и палестинска страна, в чиито граници да бъдат включени палестинските територии, окупирани от Израел през 1967 година – Западният бряг, Източен Йерусалим и Ивицата Газа.

Вашингтон упорства за решение за две страни като средство за споразумяване както на сегашната война в Газа, по този начин и на десетилетния израелско-палестински спор.

Снощи в Йерусалим протестиращи против израелското държавно управление потеглиха към къщата на премиера Бенямин Нетаняху. Хиляди хора участваха в митинга, като мнозина приканиха държавното управление да побърза със договорката за връщането на израелските заложници, държани от „ Хамас “ в Газа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР