Дори паркетният лъв лорд Евгени Минчев е втрещен от цените

...
Дори паркетният лъв лорд Евгени Минчев е втрещен от цените
Коментари Харесай

Лорд Евгени Минчев влезе в бакалията и се вцепени от цената на лютеницата

Дори паркетният лъв лорд Евгени Минчев е слисан от цените в магазините.

Той изля недоволството си в колоритен пост в мрежата като не спести нищо от това, което става в душата му.

" Цените стават безбожни. Съгласни ли сте?

Идвам от кварталната бакалия! Спекулата е новият „ министър “ на продоволствията. Цените стават безбожни. Съгласни ли сте? Затова чисто и просто не купувайте. Или следете цените, тъй като етикетите, като щури се сменят всеки час. Каквото и да е повишаването на тока и суровините, нямам информация покачването да е 100 или 200%. Не се взирам по етикетите, само че очевидно нарастването е толкоз безсрамно, че ми избожда очите.

Не желая да съпоставям София с Лондон или други котловинни полета, само че въпреки всичко в България хората имат ниски приходи. Но очевидно и голям потребителски корем, откакто бакалиите още не са банкрутирали. Нещо, което съм вземал за 2.80 лева до неотдавна, към този момент е 5.40. А следва това да се преобразува в евро.

Спрете се, санким. И стартирам да пъстря с очи, с цел да намеря същото на по- преференциална цена, не тъй като не мога да си го разреша а тъй като не желая да поддържам и насърчавам спекулата.

Електричеството за бизнеса било хвръкнало три пъти нагоре- добре. Но по какъв начин не видях нито една организация на притежатели, магазинери, производители и прочие, да направи ефикасен протест или друга проява. Да затвори магазини, да откаже артикули на ненормално високи цени. Да разгласи протест на продукти, които са ненужни и излишно скъпи. Като огледа човек- има толкоз непотребни от тях, толкоз лактоза, захар, тесто. Да вървят по дяволите, да вървят в уличните варели, да вървят на майната си. Трябва да дисциплинираме стомасите и мозъците си, би трябвало да ги озаптим откъм лакомия и глезене на всеки наш хранителен каприз. Ама, какво да ядем... Ако бях оня машинист, щях да изтърся някаква неуместна смешка.

Но в този момент всичко е в ръцете на нашите решения а те са отвод от ненужно пазаруване. Старателно изчисление на разноските, без значение скромни или великодушни са финансовите ни благоприятни условия. Трябва да се спре спекулата и лъжата в този фиктивен развой. За Бога, братя, събудете се и събудете с реакциите си тези, които грабят от вас. А цената на лютеницата /знаем какво има в нея/, към този момент гони цените на аления хайвер. Скоро следва да им опитаме и смлените хлебарки, щурци и какавиди. Събудете се! "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР