Дори най-опитните домакини допускат грешки в кухнята. Ето къде грешат

...
Дори най-опитните домакини допускат грешки в кухнята. Ето къде грешат
Коментари Харесай

10 грешки, които всяка домакиня допуска в кухнята

Дори най-опитните домакини позволяват неточности в кухнята. Ето къде бъркат най-често:
1.Пресоването на чесън
Най-досадното за всяка стопанка е беленето на чесъна и по-късно пресоването му със специфична преса. Но нормално още след слагането на първата скилидка, пресата има потребност от разчистване.
В случая е по-добре въобще да не белите чесъна, колкото и нелогично да ви коства това. Единственото, което би трябвало да извършите, е да отрежете твърдото връхче на всяка скилидка.
2. Нишата под фурната
Обикновено използваме това пространство за предпазване на тигани и тави. Но то е предопределено за запазване на прясно приготвени ястия - по този начин те ще запазят по-дълго време топлината си.
3. Приготвянето на смути
Обикновено слагаме всички съставки в блендера, затваряме капака и натискаме бутона на блендера. Но е вярно съставките да се слагат в избран ред: първо меките и течните, а по-късно семена, билки, плодове, зеленчуци и лед или други по-твърди съставки. Ако в долния пласт има единствено твърди съставки, ще бъде по-трудно за ножовете да се оправят със смилането на храната.
4. Лъжицата за спагети
Дупката в средата на лъжицата е там, с цел да измерите съвършената част от пастата. Разбира се, в тази ситуация на фусили или фарфале този трик няма да проработи, само че всяка дълга паста - спагети, капелини, букатини - е най-добре да се мери с тази лъжица. Факт е, че в дупката се събират към 80 грама тестени произведения, което се смята за съвършения грамаж на порция паста.
5. Филтъра за кафе
Обикновено хартиените филтри за еднократна приложимост стърчат от горната страна. Но в случай че се вгледате деликатно, ще видите перфорираните ръбове на филтъра. Ако филтърът е прегънат напряко над тях, той ще пасне идеално на всяка кафемашина.
6. Дупката в дръжката на тигана или тенджерата
Обикновено домакините не обръщат внимание на дупката в дръжката на тигана или тенджерата. Но тя е там с причина. Дупката е предопределена за слагането на дървена лъжица, с която разбърквате соса или храната. Така няма да е належащо да употребявате чиста паница, в която да поставите употребяваната лъжица.
7. Подредбата на продуктите в хладилника
Знаете ли какво би трябвало да се държи на равнището на очите?
 Триковете, които би трябвало да знае всяка стопанка Триковете, които би трябвало да знае всяка стопанка
Находчивостта на дамите няма граници - този факт е безспорен. Изправени пред дребни ежедневни проблеми, дамите са в положение да измисля...
От позиция на нужния температурен режим на предпазване, това е млякото и неговите производни. Но добре на равнището на очите да поставите всевъзможни здравословни закуски. По този метод погледът ви ще се спре първо на тях с отварянето на хладилника.
8. Дървените дъски за рязане
Според специалистите те са доста по-здрави от пластмасовите. Дървото има бактерицидни свойства.
Основното е да се грижите вярно за дървените дъски: мийте ги единствено с гореща вода и постоянно ги оставяйте да изсъхнат в изправено състояние. Премахването на петната от повърхността им става с лимонен сок и сол. Много домакини ги слагат в съдомиялната машина, което е огромна неточност.
9. Дупката в дъската за рязане
 Домакинските уреди, които ще улеснят живота ти Домакинските уреди, които ще улеснят живота ти
Сред домашните отговорности има приятни и не толкоз приятни, само че всички би трябвало да се свършат, изключително в случай че имате семейство и се грижите за...
Обикновено домакините я употребяват, с цел да окачат дъската на кука. Но в действителност тя е предопределено за нещо друго - с нейна помощ може да изсипете нарязаните зеленчуци в купа или тиган. 
10. Рязането с огромни ножове
Рязането на каквото и да било с огромен нож е точно, само че изисква процедура, умения и постоянна ръка. Но постоянно бъркаме в метода, по който държим огромния нож.
Обикновено слагаме показалеца върху нережещата горна част на острието, а останалите пръсти са затворени върху дръжката.
И това не е вярно. Палецът би трябвало да е от горната страна на острието, а показалецът би трябвало да е в профил, защото той управлява придвижването. Опитайте и ще останете сюрпризирани от резултата. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР