Дори министърът на енергетиката започна да проглежда, че Булгаргаз няма

...
Дори министърът на енергетиката започна да проглежда, че Булгаргаз няма
Коментари Харесай

Павлов след разпита: Нямам притеснения, отговорих на всички въпроси

Дори министърът на енергетиката стартира да проглежда, че „ Булгаргаз ” няма по какъв начин да си измисля цени ”, сподели той
Николай Павлов се яви в прокуратурата на разпит в качеството си на очевидец по досъдебно произвеждане и беше без юрист.

След като прекара 5 часа в СГП отстраненият от поста шеф на „ Булгаргаз” съобщи, че няма терзания:

„ Обясних по какъв начин действа газовият пазар. Отговорил съм на всички въпроси, които касаят договорите и доставките. Ние сме безусловно изрядни и няма защо да се тормозя. Този бизнес се управлява от регулатора “, сподели Павлов. Той отговори и на нападките на енергийния министър: „ Оставих „ Булгаргаз” в чудесно финансово положение – с платени сметки, с предплатен газ към азерската компания, с 60% предплатени доставки към „ Газпром”. Сега би трябвало да се съберат парите, които са с падеж 14 февруари. Най-важното е топлофикациите да бъдат обезщетени поради мораториума – при тях ще се открие огромна дупка. Това обаче няма по какъв начин да бъде приписано на остарялото управление, кой каквото желае да говори”, сподели още той.

Относно ценообразуването, активността на КЕВР и Наредба 2 той разяснява: „ Обясних всичко – и метода на ценообразуването, и спазването на Наредба 2 за ценообразуването. Дори министърът на енергетиката стартира да проглежда, че „ Булгаргаз” няма по какъв начин да си измисля цени”.

„ Надявам се, че бизнесът няма да бъде оставен на високите цени. В момента той е жив, тъй като „ Булгаргаз” продава на цени, които са доста по-ниски от тези на европейските пазари ", добави отстраненият от поста шеф на сдружението.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР