Дори и за пазаруване в супермаркет в Кипър вече се

...
Дори и за пазаруване в супермаркет в Кипър вече се
Коментари Харесай

Супер мерки в Кипър: В магазина само с тест или сертификат з...

Дори и за извършване на покупки в супермаркет в Кипър към този момент се изисква клиентите да са имунизирани или да имат негативен тест, изработен през последните 72 часа. От 5 ч. тази заран влизат в действие нови по-строги ограничения, с цел да бъде овладяно мощното разпространяване на ковид.

До 31 юли коронавирусният " безвреден пропуск " ( " SafePass " ) е наложителен за всички места навън и закрито, където според здравните протоколи могат да се съберат повече от 20 души. Сертификатът удостоверява имунизиране, преболедуване или 72-часов тест. Той обгръща комерсиалните обекти, в това число супермаркети, само че без независими дребни магазини.

Пропускът важи и за заведения за хранене, нощни клубове и други места за развлечения, като гостите в тях би трябвало да са единствено седящи, най-вече до 10 души на маса и танците не са позволени. Гражданите би трябвало да имат документа и при прилагане на публичния превоз, при приемане на разнообразни услуги в държавния и частния бранш, в банки, потребителски центрове.

Правителството взе решения за стягане на режима в петък, след поредност от върхове с над 1 000 нови ковид-случая на денонощие. В понеделник броят им също надвиши 1 000 при направени съвсем 70 000 теста.

Незабавно да се отстрани " Безопасният пропуск " и условието за наложителни проби 2 пъти седмично за неимунизираните бе главното искане на огромния митинг, състоял се в Никозия в неделя, съобщи БНР.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР