Дори и ползите от зеления чай да са безспорни, той

...
Дори и ползите от зеления чай да са безспорни, той
Коментари Харесай

5 невероятни ползи от белия чай

Дори и изгодите от зеления чай да са безспорни, той е в сериозна конкуренция от новата обичана здравословна напитка белият чай. Въпреки че и двете произлизат от едно и също растение (Camellia sinensis), се споделя, че белият чай е по-здравословен и потребен от зеления чай.

Белият чай се получава от неразтворените пъпки на чаените издънки и в действителност не е бял на цвят. Името идва от сребърно оцветени, бели чаени пъпки, до момента в който самата напитка има бледожълт нюанс.

Благодарение на възходящата известност на белия чай, той към този момент е елементарно наличен в множеството магазини за хранителни артикули, супермаркети и даже онлайн магазини. Ето пет аргументи да пием бял чай!

Има повече антиоксиданти

Заради технологията на добиваме белият чай съдържа повече антиоксидантите, които имат свойства срещу стареене и са доста потребни за обезвреждане на свободните радикали и попречване на рак. Като бонус белият чай също способства за по-здрава коса и по-младежки тип на кожата. Също по този начин работи освежаващо, сходно на джинджифиловия чай.

 Белият чай е по-полезен от зеленият чай

По-полезен за сърцето

Антиоксидантите в състава на белия чай, известни като катехини, оказват помощ доста за намаление на равнищата на холестерола. Зеленият чай съдържа също много катехини, само че в белия чай има повече от тези здравословни за сърцето антиоксиданти. Така че, чаша бял чай дневно сигурно ще помогне да държите кардиолога надалеч.

Притежава мощни антибактериални свойства

Последните проучвания са открили, че белият чай има по-големи антибактериални свойства и е по-добър в битката с вирусите и усилване на имунната система в съпоставяне със зеления чай. Казва се също, че белият чай има по-успокояващ резултат върху мозъка, защото оказва помощ за понижаване на равнищата на стрес.

Отличава се с необикновен усет

 Защо да пием бял чай

По-мекият и малко по-сладък усет улеснява небцето. Вкусът на белия чай е по-приятен спрямо този на зеления. Това го прави за предпочитане и пред черния чай.

По-ниско наличие на кофеин

Повечето хора са с усещането, че зеленият чай не съдържа кофеин, само че в действителност той може да съдържа до 75 мг кофеин на порция. От друга страна, белият чай има относително доста по-ниско наличие на кофеин, което го прави по-добър избор за тези, които заобикалят напитките с кофеин.

Прочетете още за най-лековитите билки и целебни чайове.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР