Дори и мълчанието да е злато, през изминалата календарна година

...
Дори и мълчанието да е злато, през изминалата календарна година
Коментари Харесай

Какво успяха да сътворят българските депутати през 2017 година

Дори и мълчанието да е злато, през миналата календарна година то не беше на мода. Особено измежду българските политици. Казаното се чува, тъй като светът е огромен и медии дебнат от всякъде. А написаното остава, още повече в случай че е под формата на пост във Facebook.

Именно с подобен Корнелия Нинова зарадва потребителите в обществените мрежи, след паметното й изявление, че "Демокрацията ни лиши доста. "



Да запазим минута безмълвие за времето, когато портокали и банани се ядяха единствено на Коледа и да продължим напред. С една реакция от същото това потомство, което ще си остане без скъпия обществен опит, добит по време на редене на опашки преди изгрев слънце:



Хората публикуват, керванът си върви. Или не съумя, защото границата беше блокирана.

За какво приказваме? По-рано през годината четата на патриотите се зае персонално да охранява границата от гласоподавателите, идващи от Турция. И до момента в който те, сходно на опълченците на Шипка бранеха вота у нас, бутайки и събаряйки възрастни дами на земята, различен техен сътрудник се наложи да се раздели с поста си.

Oставка в кабинета поради нацистки привет

Става дума за Павел Танев, който трябваше да си подаде оставката като заместител министър поради нацистки привет.



Според Валери Симеонов, тази фотография въобще не е мотив за подаване на оставка, а е просто смешка. Разбира се, това необичайно чувсвтво за комизъм може да се окаже неясно за жертвите на Втората международна война, фамилиите им и... огромна част от човечеството, което към момента носи следствията от тези трагични събития, само че както са споделили доста по-умни хора от нас: нищо не е трагично или комично. Важна е нашата интерпретация.

И като споменахме интерпретация. Нали зад всеки мощен мъж, стои една мощна жена. Но в тази ситуация с нашата президентша, която потребителите на обществените мрежи постоянно назовават "генерал Деси ", е мъчно да се каже, че тя може да бъде засенчена. И даде забавна позиция за прайда, която провокира резултат. Макар и противоположен.



Първата дама: Що не организираме прайд за хетеросексуалните

Брилянтна концепция, която сигурно би била прегърната от всички патриоти. И като стана дума за тях...

Валери Симеонов се трансформира в синоним на човек с бурна година.

Един мъж, един курорт и един сезон, който трябваше да бъде избавен. Защото момчето към този момент няма да се надвивка с морето, а ще приказва още веднъж с него. Тъй като вицепремиерът разгласи война на децибелите в Слънчев бряг и реши персонално да се разправи с тях.

Валери Симеонов: От тази нощ борбата за тишината ще бъде война



Но бурното лято завърши, а с него пристигна една женитба, която събра на едно място българския политически хайлайф.

Политическата женитба на годината: Сидеров предложения Борисов



„ Много мощни думи употребявате. Ще ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя беше тръгнала по този начин в някаква посока, само че виждам, че липсва в столчето й.” По този метод се обърна депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров към водещия на "Здравей, България " по NOVA Виктор Николаев.

Антон Тодоров към Виктор Николаев: Силни думи употребявате, а колежката ви към този момент я няма до вас

Вицепремиерът Валери Симеонов също си разреши реплики към водещия на утринното предаване през днешния ден. „ Вие с конкурс ли сте назначен “, обърна се вицепремиерът към водещия Виктор Николаев, когато беше запитан за абсурда "Кумгейт " в Хасково.

Междувременно, сътрудника им Тома Биков ги отбрани: "Никой не е заплашвал Виктор Николаев. Това е просто демонстрация на неуместно възприятие за комизъм ", съобщи Тома Биков в предаването "Събуди се ".

Тома Биков: Репликите на Антон Тодоров и Валери Симеонов бяха неуместни смешки

И като печално умозаключение можем да кажем, че очевидно възприятието за комизъм не е измежду мощните страни на българските политици.

За страдание обаче, драмата не завърши тук. Борецът за тишина - Валери Симеонов сложи ултиматум на медиите и ги упрекна, че го клеветят.



Тъй като никой не се извини на Симеонов, той сподели, че ще съди медиите, само че развръзката на тази сага към момента стои обгърната в мъгла.

Валери Симеонов: Медиите не се извиниха, ще се забележим в съда

Симеонов: В България има диктат на медиите

Би било отлично тук всичко да завърши, само че депутатът проф. Иво Христов хвърли бомбата, откакто сподели, че 80% от българите са дебили.

Изказването можете да си припомните тук:

Депутат: Червената войска е избавила евреите ни, 80% са дебили

Интернет несъмнено изригна и се наложи депутатът освен да се извинява, само че и да се сбогува с поста си. Ако това обаче го успокоява, някогашният министър на културата - Вежди Рашидов споделя неговото мнение и също се наложи да желае амнистия. откакто изрече мнението си, че хората, които остават в България не стават за клин за зеле. Разбира се, всеки има правото на личните си възгледи. Просто някои от тях са несъответствуващи за народен ефир.

Така да вземем за пример някогашният министър без портфейл, Божидар Димитров, спорели мнението си за говорителката на съветското външно министерство, след нейно изявление, че алената войска е избавила българските евреи. Историкът назова Захарова пикла без цици”.

Божидар Димитров окачестви Мария Захарова: Пикла без цици

Потребителите в обществените мрежи, от своя страна, желаеха да схванат дали в случай че физическите й данни бяха по-различни и по усета на професора, изявлението й щеше да е по-уместно:



Годината бе белязана от още нацистки кавги, а Христо Стоичков се раздели с поста си на почетен консул в Барселона, след буйната му отбрана за независимостта на Каталуния.

Разбира се, обзорът на годината не може да приключи без най-хубавото от Бойко Борисов.

Изминалите 12 месеца бяха под знака на Корнелия Нинова, пред която още в самото начало министър председателят се опита да капитулира.

Лидерът на Българска социалистическа партия и министър председателят имат неприсъствен спор от 2011 година, когато Корнелия Нинова прикани Борисов да се схванат като мъже. 6 години по-късно, Нинова показа, че към момента чака своя момент с министър-председателя.

Нинова: Г-н Борисов, да се разберем като мъже!

Когато тя се опита да провокира спор с него, Борисов призна: „ С дами мъчно се надговарям... Сеир на хората не желая да върша, да се явим с екипите “.

И това беше единствено началото. Последваха дълъг другарски огън, който ще се придвижи и в правосъдната зала през идната година, когато е даден ход на дело за клюка и от двете страни.

Нинова и Борисов в правосъден двубой. Тя: Той съпостави Левски с мигрантите.

Но и без лидерката на социалистите, Бойко Борисов имаше бурна година.

Дали тъй като към този момент би трябвало да заквасва "киселото млеко " за Тереза Мей:



Или тъй като всяка негова крачка и танцова стъпка беше под лупа:



Но всичко е добре, когато приключва добре.



Както самичък се похвали министър председателят, паричката за поредна година му се е паднала. Пожелаваме си това да бъде една добра прокоба и тя да се падне и на всички нас.

И приключваме с тази пасторална фотография от профила на Корнелия Нинова, която се готви за Бъдни вечер. В последна сметка, върлите врагове може би не са толкоз разнообразни.

Весели празници!



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР