Дори гардеробът ви да е пълен с дрехи в най-различни

...
Дори гардеробът ви да е пълен с дрехи в най-различни
Коментари Харесай

Учени: Цветовете, които носите, разкриват вашата личност

Дори дрешникът ви да е цялостен с облекла в най-различни цветове и нюанси, постоянно има цвят, който предпочитате, в който се чувствате по-уверени и по-сигурни. Това е цветът, който отразява вашия темперамент, споделя стилистът Дейвид Зила, създател на книгата Color Your Style . Ето какво споделят цветовете, които носите, съгласно специалисти, представени от Bright Side.

11. Черно

„ Черното е цвят, който се приема съществено “, споделя Карън Хeлър, специалист по мода и жанр.

Според проучванията в региона на логиката на психиката черното се възприема от множеството хора като знак за авторитет, мощ, съвестност и просветеност. Неслучайно, в доста европейски университети, дипломантите са облечени с черни мантии.

Хората, които избират да носят черно, са амбициозни, целенасочени, само че и чувствителни. Обикновено те са прочувствени и елементарно възбудими, макар че постоянно се пробват да го скрият. Черният цвят им оказва помощ да пренасочат вниманието на близките от външния тип към личността, защото за тях са най-важни вътрешните качества.

10. Кафяво

Кафявото е цветът на земята, на нещо надеждно, мощно и устойчиво. Така се възприемат и хората, които носят кафяво. Любителите на този цвят са ненапълно консервативни, почитат по-възрастните, търсят мир, непоклатимост и мощ във всичко. Една жена с кафява рокля или мъж с кафяво яке основават усещането за благонадежден, образован и разумен човек.

9. Синьо

Лиза Джонсън Мандел, психолог и публицист, написа: „ Синьото е най-подходящият цвят, в случай че се явявате на изявление за работа, тъй като внушава убеденост и надеждност. Ето за какво доста работни униформи или костюми са сини.

Учени от Университета на Британска Колумбия, провели изследване за въздействието на цветовете, са открили, че по-тъмните нюанси на синьото имат успокоителен резултат. Хората са склонни да свързват синьото с качества като просветеност, доверие, успеваемост и успокоение.

Сините нюанси на облеклото са желани от деликатни, учтиви и даже срамежливи хора. Както споделят психолозите, може да чакаме индивидът в синьо да стане добър родител или извънреден чиновник. Спокойствието е едно от най-ценените качества на този вид хора.

8. Зелено

Според учени от Амстердамския университет зеленият цвят поддържа положително въодушевление, както в самите нас, по този начин и в близките. „ Зеленото е прелестно, тъй като ни припомня за природата, носи чувство за покой и удовлетворение ", споделя Леатрис Айземан, изпълнителен шеф на института Pantone Color и създател на книгата More Alive With Color. Хората, които избират зелено, постоянно водят деен публичен живот, живеят в удобна среда и са финансово постоянни. Обикновено са вниматели, грижовни и добросърдечно.

7. Лилаво

В предишното пурпурът е бил непокътната дребна за аристокрацията и висшето общество. Той е носел подстрекателство за високо състояние, благосъстояние и разкош. Известно е, че Клеопатра е била луда по лилавото. В тези времена единствено богатите можели да си разрешат да се украсяват с виолетови нюанси. Днес феновете на този цвят показват креативност, вътрешен глас и обич към изкуството. Хората, които носят лилаво, са прочувствени и чувствителни. Те са мечтателни, чувствени и склонни към мистицизъм. Известни са и като непредсказуеми – общуването с тях може да е същинско предизвикателство.

6. Червено

„ Червеното е цветът на пристрастеността и силата. Изберете този цвят, в случай че желаете да впечатлите някого “, поучава Кени Фримпонг, шеф на марката италианско мъжко облекло Eredi Pisano .

Ярките нюанси на аленото притеглят вниманието върху индивида, който ги носи. Свързваме аленото с сила, придвижване и възбуденост. Психолози от Университета в Рочестър са открили, ч дамите, носещи рубинени оттенъци, са най-привлекателни за мъжете. „ Червеният е стимулант за мъжете “, твърди Аби Калиш, професор по логика на психиката в Медицинската школа на Източна Вирджиния в Норфолк. Хората, които постоянно носят алено, са ярки персони, елементарно възбудими, леко егоцентрични и склонни към пристрастявания.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР