Дори да стартира преговорният процес със Северна Македония за членство

...
Дори да стартира преговорният процес със Северна Македония за членство
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: България ще има 35 възможности да спира преговорния процес между РСМ и ЕС

Дори да започва преговорният развой със Северна Македония за участие в Европейския съюз, България ще има в идващите 10 години 35 пъти опция да стопира този преговорен развой. Това сподели в изявление за Нова телевизия някогашният заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

Северна Македония, даже и да започва на следващия ден договарянията с Европейски Съюз за участие, идващите 10 години няма да стане член. Имаме един доста напред времеви диапазон. И България не е вдигнала своето несъгласие за пускане на преговорния развой. Това би трябвало да се означи. Българското несъгласие към този момент стана несъгласие на Европейски Съюз. В момента Северна Македония не спори с България непосредствено. Проблемът ѝ е с Европейската комисия, тя би трябвало да отговори на тях, изясни още Керемедчиев.

Той акцентира, че главата за добросъседство и господство на закона е първата, която се отваря, и последната, която се затваря.

България няма какво да отстъпва, тя е дала своите условия за кандидатстването на тази страна, тези условия са част от договорната рамка, би трябвало да държим твърдо на това, което сме заложили, съобщи Керемедчиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР