Допуснати са съществени пропуски и нарушения на нормативните изисквания при

...
Допуснати са съществени пропуски и нарушения на нормативните изисквания при
Коментари Харесай

МВР: Пропуски на полицията са довели до укриването на убиеца от Цалапица зад граница

Допуснати са основни пропуски и нарушавания на нормативните условия при реакцията на полицията след убийството в Цалапица. Това сподели инспекцията, разпоредена от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов на 2 август, чийто резултати бяха показани през днешния ден.

Тези пропуски са довели до напускането на страната на открития като причинител. Същевременно комисията не е разкрила данни за прикриване на случая или прояви на защита по отношение на двама братя, съпричастни към закононарушението.

Констатирана е и липса на организация за реализиране на издирвателната активност в районно управление (на МВР) – Стамболийски, както и недобро взаимоотношение на районното ръководство с ОДМВР – Пловдив в тази активност.

Нов шеф през вчерашния ден оглави районното полицейско ръководство в Стамболийски. Това е основен контрольор Венелин Костов, който досега ръководеше Трето РПУ в Пловдив. До ротацията се стигна откакто поданици на Цалапица стачкуваха с дни след убийството на 24-годишния Димитър Малинов в края на юли. Тогава хората упрекнаха полицията в Стамболийски и досегашният шеф Ангел Керпиев, че са позволили обвиненият за убийството да напусне страната.

Във връзка с инспекцията са формирани няколко дисциплинарни производства.
Срещу някогашния шеф на ОДМВР - Пловдив старши комисар Васил Костадинов, завършило с издаването на заповед за налагане на дисциплинарно наказване " уволняване " за тежко нарушаване на служебната дисциплинираност.Срещу гл. контрольор Ангел Керпиев – шеф на районно управление (на МВР) – Стамболийски, завършило с издаването на заповед за дисциплинарно наказване " уволняване " за " действия, несъвместими с етичните правила за държание на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи, с които се уронва престижа на службата ".Срещу контрольор Дамян Капов, група " Криминална полиция " към районно управление (на МВР) – Стамболийски при ОДМВР – Пловдив, за което се планува налагане на дисциплинарно наказване " уволняване " за " действия, несъвместими с етичните правила за държание на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи, уронващи престижа на службата ". Служителят краткотрайно е отхвърлен от служба. Срокът на производството е до 25 декември.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР