Всички заедно за живот – убедена съм, че опазването на

...
Всички заедно за живот – убедена съм, че опазването на
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Опазването на живота на нашите деца може да ни обедини

 _2024 izbori_v013

„ Всички дружно за живот " – уверена съм, че опазването на живота на нашите деца, е измежду тези неща, които могат да ни обединят. Колкото и постоянно да спорим и да сме на разнообразни отзиви, това е идея, в която всеки би трябвало да взе участие персонално.

 

За това говорихме с майката на 17-годишния Стефан Стефанов, който загуби живота си в злополука. Фондацията на негово име провежда в регион „ Банкя " събитие, отдадено на пътната сигурност със серия от образования ".

 

Това написа Йорданка Фандъкова на профила си във Facebook и продължи:

 

" Освен схващане са нужни и законови промени. Моят безапелационен ангажимент, в случай че получа вашето доверие за депутат, е да работя за неща от първостепенна значимост.


Първо, право на общините да слагат камери за скорост. В момента общините нямат пълномощия по Закона за придвижване по пътищата.


Затова още преди година подготвихме промени в Закона за придвижване по пътищата с Националното съдружие на общините, които разрешават на общините да влагат в камери, да вземат участие в контрола на скоростта и да получават част от събраните санкции, които да влагат назад при хората в ограничения за пътна сигурност.


Второ, понижаване на периодите за механически експертизи при следствие на гибел на пътя. Бавното правораздаване не е правораздаване, а изтезание, най-много за околните на починалите и тежко ранените в пътно-транспортни катастрофи.


Затова са нужни както законови ремонти, по този начин и средства за укрепване на експертния капацитет и техническия потенциал към съдилищата. Това е методът да се вършат в къси и рационални периоди автотехническите експертизи и пробите за алкохол и опиати ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР