Допреди няколко дни не знаех, че участъкът на Струма, на

...
Допреди няколко дни не знаех, че участъкът на Струма, на
Коментари Харесай

Комитова за фаталния участък от Струма: Не знаех, че не е магистрала

" Допреди няколко дни не знаех, че секторът на " Струма ", на който стана тежката автобусна злополука, не е автомагистрала, а обикновен, необятен междуградски път. С просто око всички виждаме един прекрасен път. Но с просто око не можем да усетим наклоните по него ". Това съобщи в студиото на " Здравей, България " районният министър Виолета Комитова във връзка инспекцията на сектора Драгичево – Долна Диканя, където починаха 45 северномакедонски жители.

" Пътят няма Акт 16, тъй като не са приключили отчуждителните процедури. По план това е път Е-79, с оптимално разрешена скорост от 90 км/ч. Това не е скоростен път, не е и автомагистрала ", добави министърът в отговор на въпрос за какво скоростта в тази права е вдигната на 120 км/ч.

По думите на Комитова проверката на пътищата би трябвало да бъде систематичен развой, който да регистрира рисковите зони и местата с недостатъци, с цел да може те да се ремонтират и рехабилитират. " В моя мандат не съм имала опция да обиколя тези сектори ", призна министърът.

Тя сподели още, че мантинелата във съдбовния сектор е била в нормите, важащи все още, в който тя е инсталирана. " На мястото има знаци за чешмичка и за скорост, който е допустимо да е паднал преди месеци. АПИ предприе дейности да възвърне мантинелата. Най-голямата ни уязвимост обаче е маркировката. Положена е единствено междинната осева линия ", акцентира Комитова.

По отношение на зимното разчистване министърът беше безапелационна, че има задоволително средства, с които може да бъдат погасени и остарели отговорности към снегопочистващи компании.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР