Допреди малко повече от 10 години у нас Законът за

...
Допреди малко повече от 10 години у нас Законът за
Коментари Харесай

Кога кучето трябва да носи намордник?

Допреди малко повече от 10 години у нас Законът за ветеринарномедицинска активност нареждаше намордник да носят единствено тези кучета, които се одобряват за нападателни. Подобен закон може несъмнено да се одобри за " недопустим ", тъй като са доста малко стопаните на кучета, които биха определили своя домакински любим за " нападателен " или " рисков ".

Това е повода, през 2019 г да бъдат импортирани промени към този закон, които са признати на първо четене и които гласят, че намордник би трябвало да носи всяко куче, което е с тегло над 5 кг. Това е, което се знае с цялостна решителност дотук.

Ето обаче какво друго е добре да имате поради, когато желаете да изведете обичания си четириног другар на разходка. Дали да му поставите намордник или не и какви са санкциите при неспазване на настоящите все още закони.

- В случай че вашият четириног другар е с тегло над 5 кг, то вие би трябвало да го разхождате свободно освен с намордник, само че и на мотив. В противоположен случай ви грози санкция от към 300 лева.

- Ако сте притежател на по-голямо куче, което е от така наречен бойни породи кучета или може да бъде несъмнено като " нападателно " ( още веднъж подчертаваме, че няма съответно пояснение на това кое куче може да е считано за " нападателно " ), то санкцията, която можете да " очаквате ", ако го разхождате без мотив или намордник, е към 1 000 лева.

- Повечето ветеринари смятат, че носенето непрестанно на намордник, без значение дали от едро или по-дребно куче, може да докара до съществени здравословни проблеми при кучето през лятото, тъй като намордникът би пречел на охлаждането и дишането на четириногото животинче.

- Ако пътувате постоянно в чужбина и взимате вашия четириног приятел с вас, проучете деликатно какво гласят законите, касаещи локалната ветеринарномедицинска активност и по-конкретно тези, засягащи разхождането на куче с намордник или каишка. В някои страни няма точни условия за това по кое време едно куче би трябвало да носи намордник или не, само че в други санкцията, която можете да " отнесете ", в случай че разхождате кучето си без намордник, е толкоз солидна, че може да не ви доближат средства да я " посрещнете ". Или най-малкото ще сте доста неприятно сюрпризирани от размера ѝ!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР