Допреди десетина години лилавият сорт картофи бе, на практика, непознат

...
Допреди десетина години лилавият сорт картофи бе, на практика, непознат
Коментари Харесай

Този фермер печели над 200 000 евра само от един хектар лилав сорт картофи

Допреди десетина години лилавият вид картофи бе, на процедура, чужд на Балканите. В момента обаче, този вид се е трансформирал в най-рентабилната просвета в нашата северна съседка!
Това се дължи на напъните на един човек – Габи Санду, който съумява да аклиматизира в Румъния две от четирите разновидности на растението, чиито грудки е внесъл от далечно Перу.
Идеята за това му идва в мозъка, откакто гледа филм за най-здравословните храни в света.
УСПЯВА И, ПРОДАВАЙКИ ЦЯЛАТА СИ РЕКОЛТА В ИТАЛИЯ, ДОСТИГА ПЕЧАЛБА ОТ 200 000 ЕВРА ОТ ХЕКТАР!

Интересът към лилавия вид картофи в Румъния бързо нараства заради голямата облага, дължаща се на скъпата цена на продукцията при релативно ниски индустриални разноски. Това явно е обусловено от потвърдения мощен анти раков резултат на този зарзават! В лилавия вид картофи, както и в розовия, аления и даже в синия, се съдържа огромно количество антоцианини, които точно имат свойството на доста мощни антиоксиданти и по този начин защищават от ракови болести! Нещо повече, това вещество се резервира в лилавите картофи и след готвенето, тъй че пюрето и даже чипса са оцветени в лилаво!

При това да отбележим, че усетът на въпросния вид е както на елементарните картофи, на е доста по-богат, с изключение на на оксиданти, и на витамин С, фолиева киселина, калий, желязо, цинк и други потребни за организма съединения.
При това състояние не е е издненадващо, към този момент доста фермери в Румъния желаят да си купят семена, с цел да отглеждат този свръхестествен вид картофи, който е и резистентен на суша и мана!
А дали и наши фермери не биха се заинтересували от подобен бизнес?

В същото време усетът на лилавите картофи не е изменен, а е като на елементарните сортове.
Лилавите картофи съдържат повече антиоксиданти от познатите им събратя, които са в положение да предотвратят развиването на рак, сърдечно-съдови болести, атеросклероза и други увреждания от генетичен темперамент.
В тях се съдържа солидна доза витамин C, фолиева киселина, желязо, цинк, калий, фенолови съединения. Въпреки необичайния си тип картофите не са генномодифицирани.
Към днешна дата този другоземен зарзават се отглежда към този момент и в редица европейски страни, като печели все по-голяма известност. А в последно време стартира интензивно да се предлага и във Англия, където по принцип са традиционалисти.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР