Допълнителните средства от увеличените данъци в София ще се харчат

...
Допълнителните средства от увеличените данъци в София ще се харчат
Коментари Харесай

Фандъкова обещава: Парите от скока на данъците ще отидат за градски транспорт, тротоари и паркове

Допълнителните средства от увеличените налози в София ще се харчат за възстановяване на градския превоз, за паркове и залесяване. Това съобщи пред бТВ столичния кмет Йорданка Фандъкова. Тя за следващ път съобщи, че в никакъв случай не е обещавала, че данъците няма да се подвигат. Фандъкова твърди, че нарастването на налозите за остарели коли е и мярка за възстановяване на качеството на въздуха в столицата.

" Когато приказваме, че желаеме по-чист въздух, би трябвало с изключение на насърчителни, да сме подготвени да предприемем и рестриктивни ограничения. Старите коли би трябвало да заплащат по-високи налози, в сравнение с тези, които не замърсяват. Това е едно от предложенията, които ще бъдат обсъждани в границите на един месец. Ще има и публично разискване ", изясни Фандъкова.

Според предлагането ѝ нарастването ще е за налога върху покупко-продажби (20% скок), както и за тези за колите. Там повишаването се дефинира от мощността и годината, в която е създаден автомобилът. Скокът ще е сред 10% и 40%.

От нарастването на ставките върху колите се чакат към 18 млн. лева доходи. Част от тях ще отидат за градски превоз, паркове и залесяване, даде обещание Фандъкова.

От другия нараснал налог – върху покупко-продажбите – се чакат към 20 млн. лева повече в общинската хазна. Те ще се харчат за поправки на улици и тротоари, като половината сума ще бъде разпределена непосредствено сред районните кметства, сподели Фандъкова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР