Допълнителните мерки, които областните щабове ще приложат локално в червените

...
Допълнителните мерки, които областните щабове ще приложат локално в червените
Коментари Харесай

Борисов: Мерките на областните щабове ще нормализират положението с COVID-19

Допълнителните ограничения, които регионалните щабове ще приложат локално в алените зони на страната с висока заболеваемост от COVID-19, ще доведат до нормализиране на обстановката. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на постоянното държавно съвещание тази сряда.

„ Толкова демократични ограничения като в България на никое място не е имало. Това, че сме разрешили по-свободен метод на живот – естествен метод на живот, не значи, че не би трябвало да се пазим, да внимаваме, да не носим маските или че не би трябвало да се събираме на огромни групи от хора “, съобщи Борисов.

„ От през днешния ден (10 март) още веднъж ще имунизираме по 15 000-20 000 искащи дневно и с още един месец самообладание най-уязвимите групи ще бъдат ваксинирани “, сподели министър председателят.

Кабинетът отпусна 7 милиона лв. за обезпечаването на персонални защитни средства, медицински произведения, лекарствени артикули и дезинфектант за битката с пандемията от COVID-19.

Премиерът разпореди на министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов да сътвори такава организация, че да не остане нито една болница или поликлиника без нужните защитни средства. С отпуснатите през днешния ден средства от Министерския съвет се подсигурява обезпечаването им в задоволителни количества.

Софийският щаб реши: Големите възпитаници минават онлайн, заведенията ще работят до 22 ч. Задава се ново затваряне на молове и фитнеси в Бургас Фандъкова предлага стягане на ограниченията против COVID-19 в София Проф. Балтов: Ако няма резултат, ще въведем ограничавания на централно равнище 3502 нови случая на COVID-19, умряли са 138 души Случаите на наново заразяване с COVID-19 у нас са необичайност Предложение на РЗИ-Бургас: Да се затворят детските градини Ще има карантина за връщащи се от Занзибар Борисов: Няма да се поколебаем да наложим още веднъж по-строги ограничения Асоциациите на заведенията са твърдо срещу стягане на Коронавирус ограниченията
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР