Доналд Тръмп все така е поканен на държавно посещение във

...
Доналд Тръмп все така е поканен на държавно посещение във
Коментари Харесай

Мей: Поканата към Тръмп за държавна визита във Великобритания е в сила

Доналд Тръмп все по този начин е поканен на държавно посещаване във Англия макар реакцията му на петъчния атентат в Лондон и последвалото неодобрение на премиера Тереза Мей, увери самата Мей в изявление за телевизия Ей Би Си, представено от Франс прес, ци5тира ДАРИК.

" Нейно Величество кралицата му насочи покана и президентът я одобри. Трябва единствено да съгласуваме датите и логистиката ", изясни Мей.

" Разбирам се добре с него. И както естествено знаете, президентът Тръмп изпитва топли усеща към Англия. Като доста американци той има фамилни връзки с Англия и работим доста добре дружно. Англия и Съединени американски щати постоянно са имали специфични връзки и постоянно са работили доста добре дружно ", акцентира тя.

Мей още веднъж разяснява изявлението на Доналд Тръмп след атентата в Лондон, за който пое отговорност " Ислямска страна ". В него бяха ранени 30 души. " Смятам, че няма никаква изгода да се спекулира по настоящо следствие ", сподели тя. Същото изказване тя направи и в петък.

Скоро след петъчния атентат Тръмп побърза да разкритикува английската полиция. " Още една офанзива в Лондон на презрян терорист. Това са заболели и побъркани хора, които са били в полезрението на Скотланд ярд. Трябва да бъдем самодейни ", написа Тръмп в Туитър.

В изявлението Мей означи, че сред нея и Тръмп има различия по някои въпроси и даде като образец несъгласието на Лондон с позицията на Вашингтон по Парижкото съглашение за климата, от което Съединени американски щати оповестиха, че ще се отдръпват, съобщи ТАСС.

В отговор на въпрос на интервюиращия Мей увери, че забавянето на държавната аудиенция на Тръмп не се дължи на провокираното от поканата неодобрение измежду английската общност.

Отправената по рекомендация на Мей покана към Тръмп за държавна аудиенция във Англия провокира неодобрението на голям брой британци, защото в никакъв случай до момента президенти на Съединени американски щати не са правили посещаване от подобен сан в самото начало на ръководството си.

Държавната аудиенция на задграничен водач във Англия е съпроводена от най-висши почести, в това число пребиваване на госта в Бъкингамския замък. Петиция с апел за анулация на държавната аудиенция, която по неофициална информация е трябвало да се състои през юни, бе подписана от над 1,85 милиона души, отбелязва ТАСС.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР