Доналд Тръмп ще се изправи днес пред съда в Ню

...
Доналд Тръмп ще се изправи днес пред съда в Ню
Коментари Харесай

Доналд Тръмп се изправя пред съда в Ню Йорк

Доналд Тръмп ще се изправи през днешния ден пред съда в Ню Йорк, в дело за пазаруването на мълчанието на някогашната порноактриса Сторми Даниълс.
Така ще стане първият някогашен президент на Съединените щати, който ще бъде изправен пред съда по наказателно дело.

Той е упрекнат, че е фалшифицирал бизнес документите си, с цел да прикрие заплащане на пари за мълчанието на Сторми Даниълс, малко преди изборите през 2016-та.

77-годишният господин Тръмп е застрашен от най-много четири години затвор, в случай че бъде приет за отговорен, само че може да избегне пандиза и вместо това да бъде санкциониран.

Той не се признава за отговорен.

Съдебният развой ще се организира на фона на президентската му акция и в последна сметка може да докара до това хипотетичният републикански претендент да стане наказан нарушител месеци преди гласоподавателите да се насочат към урните през ноември.

" Това е невиждан случай ", споделя Алекс Кийсар, професор по история и обществена политика в учебното заведение " Кенеди " към Харвардския университет. " Не е имало нищо сравнимо с него ".

Процесът, който ще стартира с асортимент на правосъдни заседатели на 15 април, се чака да продължи от шест до осем седмици и ще се концентрира към възобновяване на разноските, които Тръмп е направил към някогашния си поддръжник Майкъл Коен.

57-годишният Коен твърди, че му е било подредено да заплати на госпожа Даниълс 130 000 $ в подмяна на нейното безмълвие за хипотетичната спекулация с Тръмп, нещо, което прокурорите дефинираха като опит за " нелегално въздействие " върху изборите през 2016 година

Плащанията на " пари против безмълвие " не са противозаконни. Но окръжната прокуратура в Манхатън твърди, че Тръмп е направил закононарушение, като непозволено е отчел възобновяване на сумата на Коен като правни разноски.

Общо той е упрекнат в 34 закононарушения от първа степен за подправяне на бизнес документи. За да се стигне до присъда, всички 12 правосъдни заседатели би трябвало да реализират единодушие дали някогашният американски президент е отговорен или почтен по съответно обвиняване, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР