Доналд Тръмп ще бъде допуснат отново в Twitter, заяви Илон

...
Доналд Тръмп ще бъде допуснат отново в Twitter, заяви Илон
Коментари Харесай

След гласуване в Twitter: Мъск ще възстанови профила на Доналд Тръмп

Доналд Тръмп ще бъде позволен още веднъж в Twitter, съобщи Илон Мъск, откакто новият притежател на уеб страницата организира анкета, в която болшинството от 15 милиона гласоподаватели поддържа този ход.

" Хората се изрекоха. Тръмп ще бъде възобновен ", написа Мъск в Туитър за акаунта на някогашния американски президент.

Илон Мъск не скри вълнението си, до момента в който наблюдаваше по какъв начин се леят гласове в анкета в Туитър, която той пусна с въпроса дали да одобри Доналд Тръмп назад в платформата за известия. „ Върнете някогашния президент Тръмп “, беше въпросът, който разгласява милиардерът в петък, като даде опция да се гласоподава единствено с „ да “ или „ не “. Към към 15:00 GMT през днешния ден 52,3 % от близо 11 милиона отговора бяха в интерес на завръщането на някогашния президент. Против бяха 48% от интервюираните.

Тръмп беше неразрешен от Туитър поради ролята си в миналогодишната офанзива против Капитолия на Съединени американски щати от навалица от негови почитатели, които се стремяха да бъдат анулирани резултатите от изборите през 2020 година Мъск сподели, че анкетата притегля всеки час милиони отговори по един или различен метод.

„ Очарователно е да виждам анкетата на Тръмп в Туитър! “ реагира Мъск при започване на анкетата. Нямаше обаче признаци, че ексцентричният началник на Спейс-X и Тесла ще се придържа към резултатите от специфичната анкета.

Илон Маск, който купи Туитър този октомври, неведнъж обещаваше да върне свободата на словото в платформата. Той към този момент съумя да разблокира акаунта на Кание Уест, който беше глобен за неуместни изявления за евреите, както и редица други сметки, в това число на комедийната актриса Кети Грифин, психолога Джордан Питърсън и сатиричното списание „ Бабилон би ”.

Мъск предприе и редица спорни стъпки, които провокираха публичен отзив. Той в профил висшето управление на Туитър, уволни доста чиновници, вкара заплатен абонамент за " синя отметка ", която ревизира акаунта. След това повече от милион консуматори, недоволни от политиката му, напуснаха обществената мрежа. Много известни хора също изтриха сметките си, в това число моделката Джиджи Хади, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР