Доналд Тръмп се е опитал да накара премиера на Австралия

...
Доналд Тръмп се е опитал да накара премиера на Австралия
Коментари Харесай

Нови обвинения срещу Доналд Тръмп - този път от премиера на Австралия

Доналд Тръмп се е опитал да накара премиера на Австралия да помогне за дискредитирането на следствие против него, написа AFP.
Агенцията цитира материал на The New York Times, в който написа, че президента на Съединени американски щати се опитал да накара австралийския водач Скот Морисън да помогне на неговия съдружник, основния прокурор Уилям Бар, да дискредитират специфичния следовател Робърт Мълър, който ръководеше следствие против Тръмп.
Вестникът цитира двама неназовани държавни чиновници, които споделят, че Тръмп изискал помощта на Морисън в телефонен диалог, също както направил това при настояването към президента на Украйна да бъде разследван сина на главния му политически конкурент Джо Байдън.
В различен паралел със случая Зеленски, Белият дом лимитирал достъпа до записа на диалога сред Тръмп и Морисън, както опита да направи със записа на диалога с Владимир Зеленски.
Разговорът с украинеца докара до начало на процедура, която може да докара до опит за импийчмънт на Тръмп.
Първоначалното следствие на ФБР за възможна интервенция на Русия в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, което по-късно се трансформира в следствието на Робърт Мълър, стартира след информация, подадена на федералните сътрудници от разузнаването на Австралия, напомня Ню Йорк Таймс.
Намесата на Мълър се наложи, откакто Доналд Тръмп уволни шефа на ФБР Джеймс Коми.
Министър-председателят на Австралия удостовери, че е провел телефонен диалог с Доналд Тръмп, в който американеца желал от него да проверява специфичния следовател Робърт Мълър,
Скот Морисън сподели, че президентът на Съединени американски щати изискал от него да му помогне да събере информация за следствието на Мълър, който ревизираше дали Русия се е месила в изборите за президент в Съединени американски щати и дали Тръмп е имал незаконни контакти с руснаците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР