Доналд Тръмп пристигна в районната прокуратура в Манхатън и е

...
Доналд Тръмп пристигна в районната прокуратура в Манхатън и е
Коментари Харесай

Извънредно! Арестуваха Доналд Тръмп

Доналд Тръмп дойде в районната прокуратура в Манхатън и е арестуван от полицията преди предявяването на обвиняването против него, заяви CNN. Той публично е първият президент, против който са повдигнати наказателни обвинявания, когато се яви в съда след историческото обвиняване към него.

Очаква се обвинителният акт да бъде оповестен по-късно, като по този метод бъдат предоставени първите обществени детайлности за съответните обвинявания. CNN заяви, че Тръмп ще бъде изправен пред повече от 30 обвинявания, свързани с бизнес измами, като част от следствието за заплащане на рушвет на актриса от филм за възрастни през 2016 година

Правният екип на Тръмп съобщи, че някогашният президент ще пледира почтен и ще оспори обвиняванията. Бившият президент, който даде обещание да разгласи кандидатурата си за държавен глава през 2024 година, би трябвало да отлети назад за Флорида след обвиняването и да приказва довечера в Мар-а-Лаго.

На новинарските организации няма да бъде разрешено да излъчват обвиняването във вторник, постанови арбитър в понеделник вечерта, отхвърляйки настояването на няколко медийни организации, в това число CNN.

Там ще му бъдат взети отпечатъци и ще му бъде направена фотография за престъпно досие. Всяка стъпка на Тръмп през последните два часа - пътят му от Флорида до Ню Йорк, от " Тръмп тауър " до съда в Манхатън беше следена от камерите. Единствено в съда камери не са позволени, а ограниченията за сигурност са драконовски. Тръмп разгласи, че ще пледира почтен.

Всичко това е казус за американската история.

Миналата седмица огромно жури в Ню Йорк повдигна обвиняване против някогашния президент към следствието на 130 000 $, платени на порноактрисата Сторми Даниълс дни преди изборната му победа през 2016 година Доналд Тръмп отхвърля да е имал връзка с Даниълс.

Плащането може да докара до обвинявания във подправяне на бизнес документи, които могат могат да се дефинират като закононарушение, в случай че задачата е била да се прикрие нарушаване с финансирането на акцията му. Точните обвинявания ще бъдат разкрити по време на чуването през днешния ден.

Според източници осведомени със случая, Тръмп е изправен пред наказателно обвиняване, съдържащо повече от 30 точки. В рамките на процедурата, някогашният президент ще даде пръстови отпечатъци и ще бъде фотографиран, само че няма да носи белезници.

Тръмп квалифицира правосъдните обвинявания против него като " лов на вещици " и " политическо гонене, " и назова окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг " умопобъркан. " В същото време акцията на Тръмп събра над 4 милиона $ за 24 часа след новината за повдигнатите против него обвинявания.

Защитата на някогашния американски президент разгласи, че ще пледира " почтен. " Според правни специалисти може да отнеме години преди да се стигне до дело, а юристите на Тръмп се чака да се опитат да проточат процедурата допустимо най-дълго посредством молби и тъжби.

Снимки: Българска телеграфна агенция

Текущият случай е единствено един от няколко следствия, които заплашват някогашния президент. Той също по този начин е изправен пред редица правни провокации в щата Джорджия, свързани с изборите през 2020 година

Въпреки че съществуват на практика спънки за кандидат-президент под сянката на наказателни обвинявания, няма конституционни бариери за присъединяване му в избори. Според редица правни специалисти, представени в американските медии, в случай че Тръмп завоюва изборите през 2024г. няма нищо, което да му попречи да бъде президент даже от пандиза.

Тръмп съобщи, че след обвиняванията в Ню Йорк, ще насочи послание към поддръжниците си във вторник вечер от вкъщи си във Флорида.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР