Доналд Тръмп няма да финансира борбата на Украйна срещу руската

...
Доналд Тръмп няма да финансира борбата на Украйна срещу руската
Коментари Харесай

Унгарският премиер Орбан: Тръмп няма да даде нито стотинка на Украйна

Доналд Тръмп няма да финансира битката на Украйна против съветската инвазия , в случай че бъде определен още веднъж за президент на Съединени американски щати . Това съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан , представен от „ BBC “. След среща с Тръмп във Флорида консервативният министър председател посочи:

„ Той няма да даде нито стотинка във войната Украйна-Русия. Ето за какво войната ще свърши. “

Бившият президент на Съединени американски щати даде обещание да приключи войната „ в границите на 24 часа “ , в случай че бъде определен – само че не даде детайлности. Орбан намерено поддържа своя дълготраен съдружник в конкуренцията за Белия дом през 2024 година

Европа прави ли задоволително, с цел да помогне на Украйна?

„ Очевидно е, че Украйна не може да стои на личните си крайници “ , разяснява Орбан пред унгарския ефирен канал M1 късно в неделя. И добави:

„ Ако американците не дадат пари и оръжия, дружно с европейците, тогава войната свършва. И в случай че американците не дават пари, европейците сами не могат да финансират тази война. И тогава войната свършва. “

Той добави, че Тръмп има „ много подробни проекти “ по какъв начин да постави завършек на руско-украинската война – само че не даде детайлности. Тръмп не е коментирал обществено телевизионното изявление на Орбан . На петъчната им среща в имението на Тръмп Мар-а-Лаго някогашният президент на Съединени американски щати похвали госта си. Той бе безапелационен:

„ Няма по-добър, по-умен или по-добър водач от Виктор Орбан. Той е приказен. “

По време на визитата си в Съединени американски щати Орбан не се срещна с сегашния президент на Съединени американски щати Джо Байдън , който се чака да бъде главният противник на Тръмп на президентските избори през ноември.

Изключително извънредно е гостуващ задграничен водач да възнамерява диалози с някогашни сътрудници, без да се обажда на настоящето управление. Унгарският министър председател неведнъж е предизвиквал мощни рецензии от сътрудниците си водачи от Европейски Съюз за поддържането на тесни връзки с съветския президент Владимир Путин , откогато той стартира пълномащабно навлизане в Украйна на 24 февруари 2022 година

За разлика от доста други западни народи, Орбан отхвърля да изпрати оръжия на своята съседка Украйна , заявявайки неведнъж, че Киев не е в положение да победи против нуклеарна Русия. Лидерите на Европейски Съюз са все по-загрижени, че едно второ президентство на Тръмп ще докара до доста понижаване на американската военна и финансова помощ за Украйна, а също и за военния съюз НАТО .

Законопроект за задгранична помощ на стойност 95 милиарда $ (75 милиарда паунда) – в това число 60 милиарда $ военна помощ за Украйна – беше спрян в Конгреса на Съединени американски щати заради съпротивата на републиканците. Републиканците – намерено насърчавани от Тръмп – са безапелационни, че няма да разрешат законопроектът да преодолее последното затруднение в Камарата на представителите , без първо да се спогодят за в допълнение финансиране за граничната сигурност на Съединени американски щати.

Руските сили неотдавна реализираха триумфи в Източна Украйна , защото Киев изпитва изострен дефицит на муниции. Украйна е сериозно подвластна от оръжия от Съединени американски щати, главният снабдител, и други западни съдружници, с цел да продължи да се бие с Русия – доста по-голяма военна мощ с обилие от артилерийски муниции .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР