Доналд Тръмп намекна, че може да промени поведението си към

...
Доналд Тръмп намекна, че може да промени поведението си към
Коментари Харесай

„Руската афера“: Тръмп се разочаровал от министерството на правосъдието

Доналд Тръмп загатна, че може да промени държанието си към специфичното следствие на прокурора Робърт Мълър на съветската интервенция м президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, заяви Ройтерс.

В изявление за Fox News американският президент назова за следващ път следствието „ лов на вещици “ и акцентира, че до момента е стоял настрани. " Не би трябвало да одобрявам такова отношение и може би ще го трансформира “, сподели Тръмп. Той още веднъж се ядоса обществено на някогашния шеф на ФБР Джеймс Коми, който уволни с обвиняването, че е провел приключването на поверителни документи по следствието.

" Много съм отчаян от моя департамент по правораздаване “, под чието управление е ФБР, съобщи Тръмп. " В даден миг може би ще трансформира желанията си, тъй като протичащото се е срамно. Абсолютно срамно “, продължи той.

Тръмп към този момент няколко пъти подлага на критика основния прокурор (и министър на правосъдието) Джеф Сешънс, че се е отдръпнал от следствието на съветската интервенция. Критиките се трансферираха и върху специфичния прокурор Робърт Мълър и зам.-министъра на правораздаването Род Розенщайн. Няколко водачи на демократите изрекоха упования, че Тръмп ще уволни и Мълър, и Розенщайн.

Тръмп отхвърля, че е имало нерегламентирани връзки сред неговия екип и съветски представители, свързани с Кремъл. Американското разузнаване обаче счита, че Русия се е намесила в президентските избори в интерес на Тръмп против Хилари Клинтън, която Москва считала за по-опасна за съветските ползи.

В същото време ТАСС заяви, че ФБР и Централно разузнавателно управление на САЩ са съкратили огромна част от отчета на комисията по разузнаване в Камара на представителите за съветската интервенция през 2016 година Пред „ Политико “ републиканският конгресмен Майкъл Конуей споделя, че комисията може да разгласява мощно редактиран вид на отчета. Според него службите са прекалили със засекретяването на доста неща от отчета.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР