„Увреждащото“ решение за измама може да означава края на бизнес империята на Доналд Тръмп в Ню Йорк

...
Доналд Тръмп може да е изложен на риск да загуби
Коментари Харесай

Доналд Тръмп може да е изложен на риск да загуби контрол върху своята бизнес империя в Ню Йорк – колекция от имоти, които са определили неговия имидж като успешен имотен магнат – след като съдия установи, че бившият президент и неговата компания са „многократно“ нарушавали държавните закони за измами.

Като част от решението си по гражданското дело, съдията от Върховния съд на Ню Йорк Артър Engoron във вторник също нареди бизнес сертификатите за неговите компании в Ню Йорк да бъдат „анулирани“ и че трима потенциални независими синдици да бъдат назначени в рамките на 10 дни, за да „управляват прекратяването на анулираните“ дружества с ограничена отговорност, свързани с Тръмп и организацията на Тръмп.

Ако не бъде обжалвана успешно, заповедта може да лиши Тръмп от правомощията му да взема стратегически и финансови решения относно някои от ключовите му имоти в щата, вариращи от водещата му търговска собственост в Манхатън на 40 Wall Street до неговия Уестчестър Окръжно имение Seven Springs, според правни експерти.

съди Тръмп и организацията Тръмп преди година, че е безспорно, че Тръмп и компанията му са предоставили на банките финансови отчети, които представят погрешно богатството му с цели 3,6 милиарда долара.

Според Engoron's решението Тръмп и неговата компания завишиха оценките на много имоти със стотици милиони долари. Например оценителят на Палм Бийч оцени клуба на Тръмп Мар-а-Лаго само на 18 милиона долара между 2011 г. и 2021 г. – оценка, на която се основават неговите местни данъци върху имотите. През тези години обаче Тръмп оцени същия имот на 714 милиона долара в годишните си отчети за финансовите условия.

Независим наблюдател ще реши какво се продава 

Все пак, изглежда има много подробности за изковаване, като адвокатът на Тръмп Кристофър Кисе твърди в изслушване в сряда, че решението на Engoron повдига въпроси, които биха били трудни за разбор, като например кои точно имоти или бизнеси организацията на Тръмп може да бъде принудена да продаде или да се разпусне.

„Някои от субектите са субекти, които притежават физически активи – като 40 Уолстрийт – тълкуването на съда ли е, че тези активи сега ще бъдат продадени, или просто ще бъдат управлявани от монитора?" — попита Кисе.

Енгорон се сгуши със своя адвокат Алисън Грийнфийлд, шепнейки няколко минути, преди да отговори, че все още няма отговор. „Но ние ще разгледаме това в различни контексти, сигурен съм“, каза Енгорон.

По-късно Кисе попита дали Енгорон е имал инструкции кои от над 400-те компании на Тръмп са обект на заповедта.

„Кои от субектите всъщност са обхванати тук? Имате субекти в Ню Йорк, които притежават само къща, като градска къща или нещо подобно, като резиденцията на Ерик или Дон младши“, каза Кисе, имайки предвид Синовете на Тръмп, Доналд Тръмп младши и Ерик Тръмп.

Енгорон посочи, че това ще бъде решението на независимия наблюдател. Като част от своето решение съдията отбеляза, че Барбара С. Джоунс, бивш съдия от Окръжния съд на САЩ, ще продължи да изпълнява ролята си на независим наблюдател на организацията Тръмп. Не е ясно дали на Джоунс също ще бъде възложено да наблюдава разпускането на бизнес субектите на Тръмп.

Анулирани бизнес сертификати

Съдия Енгорон постанови, че определени бизнес сертификати, подадени от Тръмп или неговите синове, са анулирани . Заповедта също така включва бизнес сертификати, подадени от Алън Уайселбърг, бивш главен финансов директор на Тръмп, или Джефри Маккони, контрольор в организацията Тръмп.

Бизнес сертификатите, след като бъдат одобрени от държава, законно упълномощават юридическо лице да извършва бизнес в рамките на този щат, отбеляза Cintron.

„Без корпоративна харта не можете да работите като корпорация. Не можете да получавате заеми, не можете да кандидатствате за държавен договор,“  прокурор за финансови престъпления Даяна Флорънс каза пред Insider. „Това е сравнимо с това, когато човек умре. Мъртъв човек не може да продава собственост. Само изпълнителят на наследството може да направи това – или в този случай синдикът.“

Извън съда в сряда, Тръмп Говорителката на Habba нарече решението на Engoron "възмутително пресилено и откровено безсмислено."

Habba каза, че правният екип на Тръмп все още оценява пълните последици от решението.

„Никой дори не знае обхвата“, каза тя. „Когато дойдохме днес, не бяхме сигурни дали е решено накратко по всички точки или не“, каза Хаба.

—С доклад на Associated Press.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР