Доналд Тръмп изригна срещу имигрантите в Овалния кабинет на Белия

...
Доналд Тръмп изригна срещу имигрантите в Овалния кабинет на Белия
Коментари Харесай

Шибани държави! Как Доналд Тръмп говори за имигрантите

Доналд Тръмп изригна против имигрантите в Овалния кабинет на Белия дом с изявление, което беше наказано като " шокиращо ", " срамно " и " расистко " от представител на Организация на обединените нации, написа Би Би Си.

" Защо разрешаваме на всички тези хора от шибани (Тръмп споделя букв. " shithole countries " - бел. ред.) страни да идват тук? ", пита неколкократно американският президент законодатели по време на диалози за имиграционно съглашение.

Очевидно той има поради Хаити, Ел Салвадор и африкански страни.

До момента Белият дом не е направил опит да отхвърли коментара.

През последните седмици администрацията на Тръмп се старае да ограничи броя на на членовете на фамилиите на имигранти, които могат да ги последват в Съединени американски щати и приключи предпазения статут на хиляди имигранти в Щатите.

Тръмп избухва по тематиката " имигранти ", когато представители и на двете партии го посещават в четвъртък, с цел да насочат оферти, свързани със статута на имигрантите. Сенаторът от Демократите Ричард Дърбин таман коментирал американското краткотрайното позволение за престояване на жители от страни, потърпевши от естествени бедствия, войни или епидемии, когато американският президент изригнал, пишат американски медии. Той декларирал, че вместо да вършат това, Съединени американски щати би трябвало да одобряват мигранти от страни като Норвегия, чийто министър-председател посети страната преди няколко дни.

" За какво са ни повече хаитяни? Изведете ги ", споделил Тръмп.

Сенатор Линдзи Греъм, републиканец от Южна Каролина, е бил на срещата в Белия дом, само че не разяснява известията за обидните мнения на президента, разяснява Би Би Си.

В изказване от Белия дом представител съобщи: " Определени политици от Вашингтон избраха да се борят на непознати страни, само че президентът Тръмп постоянно се бори за американския народ ". Според позицията Тръмп се борил за трайни решения, които " вършат страната ни по-силна, като приветства с " Добре пристигнали! " тези, които могат да допринесат за обществото ни, за растежа на стопанската система ни и да станат част от нашата велика нация ".

Той постоянно ще отхвърля краткотрайните, слабите и рисковите краткотрайни ограничения, които заплашват живота на трудещите се крепко американци и подкопават пътя на имигрантите, които търсят по-добър живот в Съединени американски щати по легален метод.

Реакции

Говорителят на Организация на обединените нации за човешките права Рупърт Колвил съобщи: " Ако се удостовери, това са шокиращи и срамни мнения от президента на Съединените щати. Съжалявам, само че няма друга подобаваща дума, с изключение на " расист ".

" Подобни мнения - продължи той - сложени в подтекста на други забележки на президента по отношение на мексиканците или насилието в Шарлотсвил, застават против полезностите, за които светът се бори от края на Втората международна война. Те отварят вратата на най-лошата страна на човечеството. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР