Доналд Тръмп е искал министерството на правосъдието на САЩ да

...
Доналд Тръмп е искал министерството на правосъдието на САЩ да
Коментари Харесай

Доналд Тръмп е искал правосъдното му министерство да разследва Хилари Клинтън и бившия шеф на ФБР Джеймс Коми

Доналд Тръмп е желал министерството на правораздаването на Съединени американски щати да проверява съперничката му в президентските избори от 2016 година Хилари Клинтън и някогашния началник на ФБР Джеймс Коми, написа в. "Ню Йорк таймс ".

Тази пролет президентът е оповестил това свое желание пред тогавашния юридически консултант на Белия дом Дон Макган, който го е посъветвал да се откаже от тази концепция, с цел да не бъде упрекнат в корист със служебно състояние и нарушение на разделянето на управляващите.

Според напусналия след това Макган други вероятни последствия на такова искане е можело да бъдат отвод на министерството да се съобрази с него, инспекции на Конгреса и негативни реакции измежду гласоподавателите. Споменавал се е и риск от импийчмънт.

По данни на вестника юристи на Тръмп са поискали в частни диалози от правосъдното министерство да проверяват Коми за неуместно боравене с поверителна информация и ролята му в следствието на Клинтън за потребление на частен сървър и имейл акаунт, само че представителите на министерството са отказали.

Самият Тръмп е траял да разисква тематиката в частни диалози и обмислял да назначи специфичен прокурор за тези следствия, написа "Ню Йорк таймс ", който се базира на двама очевидци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР