Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд

...
Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд
Коментари Харесай

Тръмп обяви търговски санкции срещу Китай

Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила подписва "президентски меморандум против китайската икономическа експанзия " в Белия дом. С него се постановат наказателни мита за китайски импорт, които може да доближат $60 милиарда

Президентът на Съединени американски щати разгласи през днешния ден, че задейства търговски наказания против Китай, които могат да доближат $60 милиарда поради нарушение на права върху американска интелектуална благосъстоятелност и технологии, заяви Ройтерс, представена от БНР.

Това става с активиране на секция 301 от комерсиалния закон на Съединени американски щати от 1974 година, като наказателните ограничения ще са под формата на мита, главно върху високотехнологични артикули.

Тръмп подписа "президентски меморандум " в Белия дом, който съгласно негов представител е ориентиран "срещу китайската икономическа експанзия ".



Преди да го направи президентът съобщи, че комерсиалният недостиг на Съединени американски щати към Китай е "извън надзор " и бухнал до $504 милиарда на годишна база. Както и че става дума за "огромна кражба на интелектуална благосъстоятелност ".

С подписването на меморандума стартира интервал на съвещания за установяване на лист с китайски артикули, които могат да бъдат наранени от митата. До 15 дни би трябвало да бъде оповестен лист на предлаганите цени, като към този момент са избрани 1300 артикули, които може да бъдат обложени в допълнение.

Новите американски мита са настрана от спомагателните такси от 25% за импорт а на стомана и 10% за алуминий, които влизат в действие в края на седмицата и ще обиден Китай.



По-рано през днешния ден американският търговски представител Робърт Лайтхайзър, че те краткотрайно ще няма да се ползват за Европейски Съюз и още 6 страни - Аржентина, Австралия, Бразилия, Канада, Мексико и Южна Корея.

Зам.-директорът на американския Национален стопански съвет Еверет Айсенстат съобщи, че новите мита за китайски импорт ще са за към $50 милиарда Той заяви, че Тръмп също по този начин ще разпореди на финансовото министерство да предложи ограничения, които да лимитират китайските вложения в Съединени американски щати. Както и че Съединени американски щати ще подадат иск в Световната комерсиална организация против китайските дискриминационни лицензионни практики.

Китайското комерсиално министерство предизвести в изказване по-рано през днешния ден, че Пекин "със сигурност ще предприеме нужните ограничения, с цел да отбрани уверено своите законни права и ползи ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР