Доминацията на Биткойн на пазара на криптовалути достигна най-високата си

...
Доминацията на Биткойн на пазара на криптовалути достигна най-високата си
Коментари Харесай

Доминацията на Биткойн на крипто пазарите продължава да расте

Доминацията на Биткойн на пазара на криптовалути доближи най-високата си точка от три години насам, което демонстрира мощно търсене на американски борсово търгувани фондове (ETF), притежаващи най-големия цифров актив.

В края на предходната седмица Биткойн представляваше близо 55% от пазара на криптовалутти на стойност $2.4 трилиона – равнище, което не е следено от април 2021 година

След Биткойн, идващите по пазарна капитализация криптовалути включват Етериум (ETH) , Tether (USDT) , Binance Coin (BNB) и Solana (SOL) .

Неотдавнашният триумф на тримесечните американски спот ETF-и, въведени от емитенти като BlackRock Inc. и Fidelity Investments, докара до натрупването на активи на стойност почти $56 милиарда, отбелязвайки един от най-успешните дебюти за категория фондове.

Според Бенджамин Селермайер, шеф в Magnet Capital, капиталов управител на цифрови активи, разпределението на институционалните вложители в тези американски ETF-и доста е подкрепило представянето на Биткойн спрямо други цифрови активи.

Докато Биткойн и Етериум означиха растеж в понеделник, по-малки токени като Polygon и Cardano се сблъскаха със спадове.

Тъй като упованията се натрупват към идния на Биткой, който се чака към 20 април, криптно спекулантите наблюдават от близко събитието, което ще понижи на половина новото предложение на токена.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР